Το παγκόσμιο δίκτυο Supercharger της Tesla επεκτείνεται – Ξεπέρασε το ορόσημο των 30.000 φορτιστών

H συγκεκριμένη κίνηση της Tesla συμπίπτει με ένα νέο ομοσπονδιακό πρόγραμμα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της υποδομής EV.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε ένα νέο ορόσημο με το δίκτυο Supercharger της να διαθέτει πλέον πάνω από 30.000 ταχυφορτιστές σε όλο τον κόσμο.

Από το καλοκαίρι ήταν ήδη γνωστό, ότι η Tesla προετοιμάζεται για μια γιγάντια επέκταση του δικτύου της με Superchargers παράλληλα με το άνοιγμα της πρόσβασης και της λειτουργίας του σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα, εκτός Tesla.

Μετά την επιβεβαίωση αυτής της εξέλιξης η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να προσλαμβάνει πολλούς νέους υπεύθυνους σχεδιασμού φόρτισης καθώς και υπεύθυνους για το άνοιγμα νέων σταθμών φόρτισης της Tesla στις ΗΠΑ.

Το παρασκήνιο πίσω από το άνοιγμα των Superchargers της σε τρίτους

H συγκεκριμένη κίνηση της Tesla συμπίπτει με ένα νέο ομοσπονδιακό πρόγραμμα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της υποδομής EV, το οποίο ναι μεν ξεκινά να τρέχει αλλά από την άλλη μία από τις απαιτήσεις για πρόσβαση στα κεφάλαια είναι οι σταθμοί φόρτισης να είναι ανοιχτοί σε οχήματα από περισσότερες από μία αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ανοίγοντας το δίκτυό της, η Tesla δεν θα αυξήσει απλά την επισκεψιμότητα, αλλά θα έχει επίσης πρόσβαση σε περισσότερα κεφάλαια για την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου της.

Φυσικά, η Tesla σχεδιάζει να αναπτύξει το δίκτυο της με Supercharger με γρήγορους ρυθμούς.

Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τριπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου Supercharger μέσα στα επόμενα δύο έτη.

Η επιτάχυνση και τα είδη των δικτύων φόρτισης της Tesla

Πλέον, οι Superchargers της Tesla αναπτύσσονται σε περισσότερες από 3.100 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι εταιρεία φαίνεται να επιταχύνει την ανάπτυξη, αφού πρόσθεσε περίπου 5.000 Superchargers σε μόλις έξι μήνες.

Ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο, η Tesla έχει το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης και το δίκτυο αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Πάνε λίγες μέρες από τότε που η Tesla άρχισε να δοκιμάζει τους πρώτους σταθμούς που λειτούργησαν με ηλεκτρικά οχήματα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πριν ανοίξει πραγματικά το δίκτυο σε όλους τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Πέρα από το δίκτυο Supercharger, η Tesla διαθέτει δύο ακόμη δίκτυα φορτιστών. Η Tesla έχει το δίκτυο στο οποίο χρησιμοποιεί φορτιστές επιπέδου 2, και έχει αρχίσει να χτίζει το δίκτυο της με Megacharger, το οποίο αφορά σε  μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Tesla Semi.

Η Tesla επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων σε Superchargers στην Ολλανδία

Σύμφωνα με το Electrive, η Tesla παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από άλλες μάρκες σε δέκα διαφορετικές τοποθεσίες με Superchargers στην Ολλανδία.

Η Tesla επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων σε Superchargers στην Ολλανδία

Η κίνηση αυτή θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να προκύψουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη ζήτηση που θα προκύψει.

Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

Οι Superchargers είναι πλέον προσβάσιμοι και σε Ολλανδούς οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων που δεν διαθέτουν Tesla μέσω της εφαρμογής Tesla (έκδοση 4.2.3 ή νεότερη).

Οι οδηγοί οχημάτων Tesla φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους σταθμούς φόρτισης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!