Το Peugeot 208 Cabriolet δεν πήρε το «πράσινο» φως

Η Peugeot παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο 208 Cabriolet, το οποίο όμως δεν θα φτάσει στην παραγωγή, καθώς… κοστίζει.

Ακούστε το άρθρο

Το Peugeot 208 Cabriolet έφερε μια μοναδική προσέγγιση στον χώρο των αυτοκινήτων. Με μαλακή οροφή και 4θέσια καμπίνα, αυτό το πρωτότυπο είχε το δυναμικό να αναδείξει την κληρονομιά της γαλλικής μάρκας Peugeot στον κλάδο των αυτοκινήτων.

Παρόλη την ενθουσιώδη ανταπόκριση στο πρωτότυπο, η ιστορία του Peugeot 208 Cabriolet πλησιάζει σε ένα απρόοπτο τέλος. Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία ακύρωσε το έργο και αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι το υψηλό κόστος παραγωγής σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα.

Αποκάλυψη του Peugeot 9X8

Το Peugeot 208 Cabriolet δεν πήρε το «πράσινο» φως

Τα χαρακτηριστικά του Ρeugeot 208 Cabriolet 

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Peugeot 208 Cabriolet στο Musée De L’Aventure Peugeot στη Γαλλία αναδείκνυε την αισθητική και την τεχνολογική εξέλιξη πίσω από αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο. Η επαναφορά της πάνινης οροφής, αντί της σκληρής, δημιούργησε ευρύτερο χώρο για τους επιβάτες. Παράλληλα, η εξοικονόμηση κόστους αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για τη μάρκα.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για τη μη παραγωγή του εν λόγω πρωτότυπου αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Το πρωτότυπο αναμένονταν να ανανεώσει το τομέα των ανοικτών αυτοκινήτων, αλλά δεν κατάφερε να λάβει το πράσινο φως για παραγωγή.

Το Peugeot 208 Cabriolet δεν πήρε το «πράσινο» φως

Το Peugeot 208 Cabriolet μένει ένα από τα ακυρωμένα πρωτότυπα της μάρκας, η γοητεία και η καινοτομία του παραμένουν αξέχαστα. Το Musée De L’Aventure Peugeot παρέχει μια ευκαιρία για τους λάτρεις της αυτοκίνησης να εξερευνήσουν αυτήν την σημαντική κεφαλή στην ιστορία της Peugeot.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι το 208 Cabriolet δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή, η ιστορία του παραμένει ένα κεφάλαιο που αξίζει να ανακαλυφθεί και να εκτιμηθεί από τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Πηγή: Carscoops

 

abb_img