Το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο έκανε ντεμπούτο στα Τρίκαλα

Έτοιμο για την πρώτη του βόλτα στα Τρίκαλα, είναι το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο που τροποποιήθηκε στην Ελλάδα.

Ακούστε το άρθρο

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα. Και από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά. Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έτσι λοιπόν, παρουσίασε το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο.

Το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο έκανε ντεμπούτο στα Τρίκαλα

Το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο: Έτοιμο για την πρώτη του βόλτα στα Τρίκαλα

Είναι το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο, που τροποποιήθηκε στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΤΕΚΑ).

Κύρια χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τους κατασκευαστές, «είναι έξυπνο, ασφαλές και κυρίως ανεξάρτητο». Το ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα του τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλικής πόλης, επισημαίνει πως το αυτόνομο όχημα διαθέτει ειδικό λογισμικό και συμπεριφέρεται ως ένας πολύ καλός οδηγός. Είναι εξοπλισμένο άλλωστε με 12 αισθητήρες στην οροφή, έναν μπροστά και 23 κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό αυτοκίνητο έκανε ντεμπούτο στα Τρίκαλα

Το αυτόνομο αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, διαθέτει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο για την πόλη των Τρικάλων, κινείται αυτόνομα στον δρόμο, αντιλαμβάνεται και αντιδρά στο περιβάλλον του και μπορεί να αναπτύξει μέχρι 130 χλμ/ώρα, αλλά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 25 χλμ/ώρα, φυσικά για λόγους ασφαλείας.

Ταυτόχρονα είναι το ίδιο ασφαλές με τα συμβατικά οχήματα και όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΙΜΕΤ και αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης «εκτιμούμε ότι με αυτή την τεχνολογία τα ατυχήματα θα μειωθούν στο 1/10 από ό,τι είναι σήμερα», διότι υπακούει απαρέγκλιτα στον ΚΟΚ.

Πηγή: www.thessaliatv.gr

abb_img