Το πρώτο ανανεώσιμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με υδρογόνο στον κόσμο

Μετά τις διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας που είδαμε στο εξωτερικό, όπως π.χ. στο Τέξας, αλλά και στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, αξίζει να ρίξουμε μία ματιά σε μία startup που ανάπτυξε πρόσφατα το πρώτο ανανεώσιμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με υδρογόνο στον κόσμο.

Σε πλήρη φόρτιση η μπαταρία μπορεί να παρέχει σε ένα σπίτι ηλεκτρικό ρεύμα για τρεις ημέρες.

Η τεχνολογία υδρογόνου μπορεί να έχει πολλά οφέλη στην κοινωνία μας, καθώς αποτελεί μείγμα καθαρής ενέργειας και θεωρείται αναγκαία για να εξασφαλίζουμε ένα μέλλον που θα είναι βιώσιμο.

Μακροπρόθεσμα, θα μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως και άλλων ρύπων.

Η αποστολή της Lavo

Η start up που ανέπτυξε την τεχνολογία ονομάζεται Lavo και είναι από την Αυστραλία. Έχει ως αποστολή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε με την ενέργεια.

Μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας της αποθήκευσης υδρογόνου στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα καθαρότερο, πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lavo
Ο Alan Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της Lavo

Αναπτυγμένη από κορυφαίους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ (UNSW), η καινοτόμος τεχνολογία της LAVO παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη, ευέλικτη και βιώσιμη λύση από άλλες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Η τεχνολογία της LAVO έχει χωρητικότητα αποθήκευσης τρεις φορές μεγαλύτερη και διάρκεια ζωής περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις της αγοράς, προσφέροντας μια μοναδική πρόταση αξίας και ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Μπαταρία Lavo

Το πατενταρισμένο μεταλλικό υδρίδιο της LAVO απορροφά υδρογόνο σε ένα μεταλλικό κράμα για να επιτρέψει την ασφαλή, μακροπρόθεσμη αποθήκευση μέσα σε ένα ασφαλές δοχείο.

Σχεδιασμένο να είναι φορητή και ευέλικτή, η τεχνολογία της LAVO μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα καθημερινών εφαρμογών.

Εκτός από την ανωτέρω τεχνολογία, η LAVO αναπτύσσει μία σειρά από άλλες τεχνολογίες για καθημερινή χρήση, όπως μπάρμπεκιου και ποδήλατα στα οποία θα παρέχεται ενέργεια υδρογόνου.

Ο Alan Yu, CEO and Διευθύνων Σύμβουλος της LAVO, δήλωσε: «Η τεχνολογία της LAVO θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας και πιστεύουμε ότι θα έχει ένα πραγματικό θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ενέργεια στη ζωή τους»

­Ανυπομονούμε να δούμε την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας και στην Ελλάδα.

Μπαταρία Lavo

 

abb_img
spot_img