Το SKODA ENYAQ iV βραβεύτηκε με το «Χρυσό Τιμόνι 2021»

Το SKODA ENYAQ iV με την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) κέρδισε το έβδομο Χρυσό Τιμόνι για τηn μάρκα.

Ακούστε το άρθρο

Το SKODA ENYAQ iV κατέκτησε το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021», ως το καλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Bild επέλεξαν με την ψήφο τους το ENYAQ iV στην τριάδα των φιναλίστ της κατηγορίας των ηλεκτρικών SUV.

Στη συνέχεια, οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν στην πίστα του Lausitzring, 65 χιλιόμετρα βόρεια της Δρέσδης, για μία σειρά απαιτητικών δοκιμών.

Η κριτική επιτροπή κατέληξε ότι το ENYAQ iV διαθέτει το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία και είναι αυτό που αξίζει το έπαθλο. Να σημειώσουμε ότι την επιτροπή αποτελούσαν οδηγοί αγώνων και δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου.

Το πρώτο SKODA ENYAQ iV εκτίθεται στο Μουσείο Τεχνολογίας της Τσεχίας

Thomas Schäfer: Θα ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα

Ο Thomas Schäfer, CEO της SKODA AUTO, δήλωσε: «Το ENYAQ iV είναι μόνο η αρχή για την είσοδο της SKODA στην ηλεκτροκίνηση, πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Το βραβείο αυτό δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο!»

Thomas Schäfer, CEO Skoda.

Πως διεξήχθη η ψηφοφορία που βραβεύτηκε το SKODA ENYAQ iV

Στην εφετινή, 45η έκδοση του έγκριτου θεσμού βραβείων αυτοκινήτου, αρχικά ψήφισαν οι αναγνώστες, οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους μοντέλα ανάμεσα σε 70 συνολικά που κυκλοφόρησαν στην αγορά μέσα στο 2021.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι διοργανωτές έκαναν διάκριση μεταξύ οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, στις κατηγορίες των θερμικών SUV και των ηλεκτρικών SUV.

Συνολικά, βραβεύτηκαν αυτοκίνητα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Με τα τρία μοντέλα που είχαν τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες σε κάθε κατηγορία, να περνούν στους τελικούς. Στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV είχαν θέση υποψηφιότητα επτά μοντέλα.

Επιπλέον, τα κριτήρια που έλαβε υπ’ όψιν της η επιτροπή των ειδικών ήταν η οδική συμπεριφορά, η ευρυχωρία, η συνολική ποιότητα. Όπως επίσης, και η ευκολία οδήγησης και η ορατότητα. Βάσει της ετυμηγορίας της, το ENYAQ iV, θα προσφέρει το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Το έβδομο Χρυσό Τιμόνι για τη SKODA και συνεχίζει

Αυτό είναι το έβδομο Χρυσό Τιμόνι για την εταιρεία. Η ιστορία επιτυχίας ξεκίνησε το 1999 με την πρώτη γενιά της FABIA. Ο διάδοχός της επανέλαβε αυτό το επίτευγμα το 2007.

Η δεύτερη γενιά OCTAVIA κέρδισε το βραβείο το 2004, όπως και η δεύτερη γενιά SUPERB, το 2008. Τέλος, το KAROQ κατέκτησε το σημαντικό αυτό βραβείο το 2017, ακολουθούμενο από το KAMIQ το 2019.

abb_img