Το Tesla FSD αγνοεί πεζό σε… διάβαση πεζών

Ένα Tesla με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (FSD) δεν σταμάτησε στην διάβαση την ώρα που περνούσε ένας πεζός.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Full Self Driving – FSD) της Tesla, φάνηκε λίγο… μπερδεμένο και για ακόμη μία φορά απασχόλησε το διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video το οποίο δείχνει ένα Tesla, να περνάει μία διάβαση πεζών την ώρα που τη διέσχιζε άνθρωπος.

Ειδικότερα, ένας λογαριασμός στο Twitter, ο Whole Mars Catalog, κοινοποίησε το εν λόγω video. Σύμφωνα με αυτό, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τελευταία έκδοση 11.4.1 FSD Beta δεν σταματάει, ενώ βλέπει τον πεζό να διασχίζει τη διάβαση.

Tesla: Το νέο σύστημα που κοιτάζει τους οδηγούς στα… μάτια

Το Tesla προχώρησε ακάθεκτο

Στο video φαίνεται ότι το αυτοκίνητο κινείται μόνο του, με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και έχει πεντακάθαρο οπτικό πεδίο. Η ταχύτητα που έχει αναπτύξει όσο πλησιάζει τη διάβαση, αγγίζει τα 72 χλμ./ώρα, ενώ εκείνη τη στιγμή ένας πεζός ξεκινάει να διασχίζει το δρόμο από τα αριστερά.

Το Tesla «είδε» τον πεζό και αρχικά μείωσε ταχύτητα. Ωστόσο, στη συνέχεια αντί να σταματήσει τελείως συνέχισε την πορεία του, προσπερνώντας τον πεζό.

Tesla: Δωρεάν αναβάθμιση του FSD λόγω παραπλάνησης!

Ο χρήστης του Twitter, Whole Mars Catalog, σχολίασε:

«Ένα από τα πιο αισιόδοξα – συναρπαστικά πράγματα που έχω δει στην Tesla Full Self-Driving Beta 11.4.1. Ανίχνευσε τον πεζό, αλλά αντί να σταματήσει απλά προχώρησε γνωρίζοντας ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για να το κάνει».

Το σύστημα Tesla FSD Beta 11.4.1… παραβίασε τον Κ.Ο.Κ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jalopnik, η οποία απάντησε στο παραπάνω σχόλιο, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου συναρπαστικό. Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά, η οποία είναι προφανής παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Tesla: Ούτε μέσα στο 2022 η έγκριση για το FSD

Όπως επισημαίνει, ο οδηγός που πλησιάζει τη διάβαση πεζών οφείλει να παραχωρήσει προτεραιότητα στους πεζούς. Το γεγονός ότι το σύστημα της Tesla αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, ενώ «είδε» τον πεζό, αποτελεί πρόβλημα.

Το video αναδεικνύει ένα σημαντικό μειονέκτημα του συστήματος FSD Beta, το οποίο χρήζει άμεσης βελτίωσης για την ασφάλεια των πεζών και όχι μόνο.

abb_img
spot_img