Το Tesla Model Y πουλάει (και) ως μεταχειρισμένο!

Σύμφωνα με έρευνα, το Tesla Model Y είναι το μεταχειρισμένο ηλεκτρικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, για τον Ιούλιο του 2023.

Το Tesla Model Y τα σπάει και ως μεταχειρισμένο στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπως έδειξε μελέτη του iSeeCars.com. Η αμερικάνικη εταιρεία αναζήτησης και έρευνας αυτοκινήτων ανέλυσε περισσότερες από 228.000 πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που αφορούσαν τον Ιούλιο του 2023. Να επισημάνουμε ότι στην έρευνα δεν συμμετείχαν τα βαρέα οχήματα.

Tesla: Και τα ρεκόρ στις πωλήσεις… συνεχίζουν

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα θέλουν περισσότερο χρόνο (σχεδόν διπλάσιο) για να πωληθούν σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα, ένα μεταχειρισμένο όχημα έφτασε στην πώληση σε 57,8 ημέρες από την καταχώρησή του. Το περασμένο χρόνο ένα ηλεκτρικό ήθελε κατά μέσο όρο 26,4 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει αύξηση 120% για κάποιον που θέλει να πουλήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Tesla θα αυξήσει τις πωλήσεις μέσω… Optimus

Τα μεταχειρισμένα Tesla Model Y και Model 3 σάρωσαν τον Ιούλιο

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων ηλικίας 1 έως 5 ετών, το Tesla Model Y είναι πρώτο σε πωλήσεις. Το ηλεκτρικό crossover καταλαμβάνει την πρώτη θέση με μέσο όρο 47,6 ημέρες στην αγορά και μέση τιμή 46.067 δολαρίων. Στη δεύτερη θέση είναι το Nissan Leaf, με 51,3 ημέρες στην αγορά και μέση τιμή 20.473 δολάρια.

Πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Ξεχωρίζει η Tesla!

Στη τρίτη θέση συναντάμε άλλο ένα μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας, το Tesla Model 3, το οποίο έχει μέσο όρο 51,8 ημερών και μέση τιμή 35.039 δολάρια. Εδώ να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός πώς το Model Υ είναι πιο ακριβό από το Model 3, στην αγορά των μεταχειρισμένων, οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν το πρώτο.

Tesla Model Y: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη!

Τέλος, ο εκτελεστικός αναλυτής της iSeeCars, Karl Brauer, δήλωσε:

«Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν σημειώσει αύξηση αρχικά από την έλλειψη αποθέματος νέων αυτοκινήτων. Τώρα, υπάρχουν πολλά νέα αυτοκίνητα σε παρτίδες αντιπροσώπων, αλλά οι καταναλωτές δεν βιάζονται να τα αγοράσουν.

Ο μέσος χρόνος πώλησης του νέου αυτοκινήτου μειώνεται κατά περισσότερο από 25%, ακόμη και όταν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται 6,1% πιο γρήγορα. Αυτό δείχνει ότι οι αγοραστές συνεχίζουν να ψάχνουν αξία στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, παρά το ευρύ φάσμα επιλογών νέων αυτοκινήτων.

Τα ηλεκτρικά μεταχειρισμένα χρειάζονται περισσότερες από 50 ημέρες για να πουληθούν κατά μέσο όρο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο από διπλάσιο χρόνο για να βρουν οι αντιπρόσωποι αγοραστές EV σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν».

Editorial