Το Tesla Model Y πουλάει σαν τρελό!

Σημαντική άνοδο στις πωλήσεις έχει σημειώσει το Tesla Model Y, δύο χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

Ακούστε το άρθρο

Σαν τρελό πουλάει το Tesla Model Y, μόλις δύο χρόνια από την κυκλοφορία του στην αγορά, σημειώνοντας περισσότερες από 500.000 πωλήσεις. Αξιοσημείωτος είναι ο ανοδικός ρυθμός των πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο έχει «κλέψει τις καρδιές» του αγοραστικού κοινού.

Η επιτυχία της Tesla είναι σημαντικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στις κρατικές επιδοτήσεις που δίνονται για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, οι επιδοτήσεις αυτές ισχύουν για ηλεκτρικά μοντέλα άλλων εταιρειών, τα οποία είναι αρκετά πίσω από την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού SUV

Κάποια χαρακτηριστικά που διαθέτει το ηλεκτρικό SUV της αμερικάνικης εταιρείας είναι τα εξής.

Αρχικά, δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες ελέγχουν ψηφιακά τη ροπή στους μπροστινούς και πίσω τροχούς. Προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό, πρόσφυση και έλεγχο ευστάθειας, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Το Long Range, που είναι το βασικό μοντέλο, διαθέτει αυτονομία περίπου 532 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, εκ των βασικών χαρακτηριστικών του είναι το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Autopilot. Tα χαρακτηριστικά ασφαλείας του περιλαμβάνουν αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας. Επιπλέον, διαθέτουν και Cruise Control με ημιαυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Τα επιτεύγματα του Τesla Model Y το 2021

Στην Καλιφόρνια το μοντέλο Tesla Model Y τερμάτισε πρώτο ως το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις, ξεπερνώντας το Toyota RAV4 και το Honda CR-V. Η Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη αγορά της Tesla στις ΗΠΑ, με σχεδόν το 13% των συνολικών πωλήσεων της.

Τέλος, στην Κίνα, η Tesla αύξησε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιανουάριο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Έλον Μάσκ πούλησε 19.346 αυτοκίνητα στην κινέζικη αγορά και 40.499 τον Ιανουάριο του 2022.

abb_img