Το Zeekr 001 FR με επιδόσεις από άλλο… πλανήτη!

Η Zeekr παρουσίασε την «καυτή» έκδοση του 001 με την κωδική ονομασία FR, ενός μοντέλου που αποδίδει 1.265 ηλεκτρικούς ίππους.

Ακόμη μία εταιρεία, η οποία εισέρχεται στην κατηγορία των «καυτών» ηλεκτρικών sedan είναι και η Zeekr. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που λειτουργεί υπό την σκέπη της Geely, αποφάσισε να κάνει μία ένεσητεστοστερόνης στο 001. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μέχρι στιγμής αθώο ηλεκτρικό 001, να αποκτήσει όλα τα εφόδια ώστε να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό. Και ας μην γελιόμαστε, σε όλους μας ήρθε στο μυαλό το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό sedan επιδόσεων, το Tesla Model S Plaid.

Προφανώς, εκτός από το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Zeekr 001 FR έχει και την ανάλογη εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο διαθέτει πολεμική ενδυμασία, με νέους προφυλακτήρες, αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς και ευμεγέθεις ζάντες αλουμινίου. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά είναι από ανθρακόνημα, περιορίζοντας το βάρος του οχήματος. Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα έχουν μία πιο σκουρόχρωμη απόχρωση, υποδηλώνοντας την διαφορετικότητα της έκδοσης.

Zeekr: «Ηλεκτρική» απόβαση στην Ευρώπη το 2023

Η εν λόγω εκδοχή του 001 θα είναι διαθέσιμη από την Zeekr για την αγορά της Κίνας μέσα στον επόμενο μήνα. Ωστόσο, κάθε μήνα η εταιρεία θα είναι σε θέση να κατασκευάζει μόλις 99 οχήματα σε αυτήν την έκδοση. Επιπλέον, εστιάζοντας στην ασφάλεια και την εξοικείωση με το όχημα, η μάρκα θα προσφέρει ειδική εκπαίδευση σε όσους θα αποκτήσουν το 001 FR.

Zeekr X: Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό SUV από την Κίνα

Το Zeekr 001 FR με επιδόσεις… από άλλο πλανήτη!

Με 4 ηλεκτροκινητήρες και επιδόσεις φωτιά το Zeekr 001 FR

Το Zeekr 001 FR διαθέτει ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο χρησιμοποιεί 4 ηλεκτροκινητήρες. Προφανώς, κάθε ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση σε ένα τροχό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτόματα ένα σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, η συνολική απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος «αγγίζει» τους 1.265 ίππους και τα 1.280 Nm ροπής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η έκδοση FR του 001 να προσφέρει επιδόσεις ανάλογες ενός supercar.

Πιο συγκεκριμένα, το 001 FR επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,07 δευτερόλεπτα. Προφανώς, αυτό το νούμερο αφορά τις μέχρι στιγμής υποσχέσεις της μάρκας. Επιπλέον, αν και ηλεκτρικό, το μοντέλο καταφέρνει να έχει τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Zeekr 009: Από την Κίνα με αγάπη!

Το Zeekr 001 FR με επιδόσεις… από άλλο πλανήτη!

Ενέργεια στο σύστημα δίνει μία μπαταρία με χωρητικότητα 100 kWh, η οποία χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 800 V. Μάλιστα, προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα φόρτισης από το 10% στο 80% σε μόλις 15 λεπτά. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον τομέα αυτό.

Υπεύθυνο για την επιβράδυνση του Zeekr 001 FR είναι το σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης της AP Racing και της Brembo. Πιο συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει 10πίστονες δαγκάνες, καθώς και κεραμικούς δίσκους 420 χιλιοστών για τους εμπρός τροχούς. Τέλος, στους πίσω τροχούς, η εταιρεία έχει επιλέξει 4πίστονες δαγκάνες, με δίσκους 410 χιλιοστών.

Editorial