Η Toyota εξελίσσει το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette

Το Toyota e-Palette είναι ένα αυτόνομο όχημα και θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς με λεωφορείο για τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Χωριά στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν, για να διεξαχθούν φέτος, λόγω της πανδημίας.

Το όχημα e-Palette έχει μεγάλα παράθυρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 άτομα ή τέσσερις αναπηρικές καρέκλες.

Σύμφωνα με το προσωπικό ανάπτυξης της Toyota, με την έννοια του «Move» για όλους, το e-Palette στοχεύει να παρέχει σε όλους τους ανθρώπους την ελευθερία κινήσεων.

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι επιβάτες θα είναι αθλητές που αγωνίζονται σε διάφορες διοργανώσεις, το ύψος των καθισμάτων και οι λάβες σε κάθε σημείο του εσωτερικού του αυτοκίνητου μπορούν να αλλάξουν για να διευκολύνεται η επιβίβαση σε άτομα όλων των υψών και το πάτωμα και το εσωτερικό είναι βαμμένα σε αντίθετα χρώματα για να βοηθήσουν τα άτομα με έλλειψη όρασης χρώματος.

Επιπλέον, για να βοηθήσει τους επιβάτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, διαθέτει χαλαρωτικό φωτισμό και δεν επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής.

Το e-Palette, κατά τη διάρκεια της επίδειξης αυτόνομης οδήγησης, κινήθηκε σε διάφορες διαδρομές με στροφές και στάσεις.

Το e-Palette λειτουργεί με βάση τον προηγμένο σχεδιασμό, αλλά εάν συμβούν αλλαγές, όπως όταν ο αριθμός των ατόμων που περιμένουν στη στάση του λεωφορείου αυξάνεται, τροποποιεί το πρόγραμμα και αποστέλλει μήνυμα αυτόματα σε άλλα οχήματα σε πραγματικό χρόνο, για να σπεύσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών.

Η παρουσίαση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

abb_img
spot_img