Η Toyota φωτίζει τον Πύργο του Άιφελ με πρωτοποριακή τεχνολογία

H εκδήλωση “Paris de l’hydrogène” έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου και διοργανώθηκε από τον Energy Observer στο Champ-de-Mars, με σκοπό να υπογραμμίσει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανανεώσιμο υδρογόνο στην κοινωνία και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει για τις μελλοντικές γενιές. 

Ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται με πράσινο χρώμα

Ως μέρος του event, άνθρωποι από όλο τον κόσμο είδαν είτε από τις τηλεοπτικές οθόνες, είτε ζωντανά στο Παρίσι, το εμβληματικό παριζιάνικο ορόσημο, τον Πύργο του Άιφελ να φωτίζεται με πράσινο χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Το “πράσινο φως” συμβολίζει το πιστοποιημένο ανανεώσιμο υδρογόνο, που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της κυψέλης καυσίμου της Toyota, μέσα στη γεννήτρια υδρογόνου GEH2 και αναπτύχθηκε από την εταιρεία παραγωγής υδρογόνου EODev (Energy Observer Developments).

Όπως δήλωσε σχετικά ο Jérémie Lagarrigue, διευθύνων σύμβουλος του EODev:Αναμένουμε ότι τα πιο όμορφα μνημεία στη Γαλλία και αλλού θα φωτιστούν χάρη στις βιώσιμες ενεργειακές λύσεις. Πέρα από τη συμβολική τους σημασία, αυτές οι πρωτοβουλίες, όπως το GEH2 του EODev, επισημαίνουν λύσεις μηδενικών εκπομπών που λειτουργούν ήδη σήμερα.”

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Επιπλέον, 400 κιλά υδρογόνου χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι εγκαταστάσεις του event στο ολοκαίνουργιο εκθεσιακό κέντρο, αφιερωμένο στην οικολογική μετάβαση, την ανανεώσιμη ενέργεια και το υδρογόνο.

Ενέργεια και λύσεις κινητικότητας υδρογόνου

 

υδρογόνο ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

Πολλοί παίκτες ενέργειας και λύσεις κινητικότητας υδρογόνου, όπως οι Toyota, Delanchy, Air Liquide, Chéreau, Alstom, Airbus, La Poste, Engie και Pragma Industries μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν τα οχήματα και τα συστήματά τους, προκειμένου να προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα και καινοτόμα προοπτική για το μέλλον.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα επιτρέψει όχι μόνο στην Toyota να επιτύχει τον στόχο της, για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050, αλλά θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε ολόκληρο τον κόσμο και το παγκόσμιο οικοσύστημα μεταφορών.

Από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι και τα λεωφορεία, τα φορτηγά, τους σιδηρόδρομους, τις αερομεταφορές και τη ναυτιλία.

Το event θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 30 Μαΐου και γίνεται με σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό ότι το υδρογόνο ενέχει την δυνατότητα να ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον με καθαρότερο περιβάλλον.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!