Τρόποι καταπολέμησης της αντηλιάς κατά την οδήγηση

Η αντηλιά είναι μια ενοχλητική κατάσταση, ορισμένες ώρες της ημέρας και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ατύχημα.

Ακούστε το άρθρο

Η αντηλιά αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και κίνδυνο, για τους οδηγούς, ιδιαίτερα κατά τις ώρες της ανατολής και της δύσης του ηλίου. Η αντηλιά μειώνει σημαντικά την ορατότητα και αυτό μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Διαβάστε παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε με άνεση αυτό το φαινόμενο και να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας στο δρόμο.

Εσύ ξέρεις τι κάνει το γράμμα Β στα αυτόματα κιβώτια;

Διατηρήστε το παρμπρίζ καθαρό

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να μειώσετε την αντηλιά είναι να διατηρείτε το παρμπρίζ σας καθαρό. Η σκόνη, η βρωμιά και τα σημάδια από δάχτυλα εντείνουν την αντανάκλαση του ηλίου. Επιπλέον φροντίστε να καθαρίζετε το παρμπρίζ σας τακτικά, χρησιμοποιώντας κατάλληλα καθαριστικά υγρά και πανιά που δεν αφήνουν χνούδια.

Χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου με καλής ποιότητας φίλτρα UV μειώνουν σημαντικά τη λάμψη του ηλίου. Επιπλέον επιλέξτε γυαλιά με πολωτικούς φακούς, οι οποίοι μειώνουν την αντανάκλαση και βελτιώνουν την ορατότητα.

Ρυθμίστε το σκιάδιο του αυτοκινήτου

Το σκιάδιο είναι ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό εργαλείο για την μείωση του ηλιακού φωτός προς τα μάτια του οδηγού. Ρυθμίστε το ώστε να αποκλείει όσο το δυνατόν περισσότερο την άμεση αντανάκλαση του ηλίου, χωρίς να εμποδίζει την ορατότητά σας στο δρόμο.

To αυτοκόλλητο που όλοι πρέπει να γνωρίζετε!

Όχι αντικείμενα πάνω στο ταμπλό

Οτιδήποτε υπάρχει στην κορυφή του, δημιουργεί αντανακλάσεις στο παρμπρίζ. Ακόμα και εκτυφλωτικός να μην είναι ο ήλιος, θα προκαλέσουν προβλήματα οι οπτασίες στο εσωτερικό του τζαμιού.

Προσαρμόστε την ταχύτητα σας

Η μείωση της ταχύτητας είναι κρίσιμη όταν οδηγείτε υπό συνθήκες έντονης αντηλιάς. Επιπλέον, οδηγείτε πιο αργά και με μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία ή σε δρόμους με πολλές στροφές.

Έσκασε το λάστιχο εν κινήσει: Τι να κάνετε!

Η προετοιμασία και η πρόληψη είναι το κλειδί για την ασφαλή οδήγηση υπό συνθήκες έντονης αντηλιάς. Επιπλέον με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων και να βελτιώσετε την ορατότητά σας, διασφαλίζοντας μια πιο άνετη και ασφαλή εμπειρία οδήγησης.

abb_img