Η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε πρόσφατα την ολοκληρωμένη του πρόταση σχετικά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, οικονομικού ύψους 174 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προτεραιότητα του ήταν να ενθαρρύνει με τον τρόπο αυτό τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Αμερικής να μην παράγουν οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων για την κάλυψη των αναγκών των Αμερικανών καταναλωτών στο εξωτερικό.

Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει test drive και σε ένα ημιφορτηγό μηδενικής εκπομπής ρύπων (F-150 Lighting).

Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο

 

Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά, η διαδικασία της αντικατάστασης από ηλεκτροκίνητα οχήματα θα εκκινήσει από τον Λευκό Οίκο, από τον στόλο οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τους αξιωματούχους των 50 πολιτειών τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές. 

Διαβάστε επίσης: Περισσότεροι από 10.000 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχονται το 2021

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαθέτει ένα τεράστιο στόλο αυτοκινήτων, τον οποίο θα αντικαταστήσουμε με “καθαρά”, ηλεκτρικά οχήματα, φτιαγμένα, εδώ, στην Αμερική, κατασκευασμένα από Αμερικανούς εργάτες».

Ηλεκτρικά οχήματα “αμιγώς” κατασκευασμένα στις ΗΠΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, μόνο λίγα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και προέρχονται από τις Tesla, GM, Nissan, προσεχώς και από τη Ford.

Επιθυμία του Μπάιντεν είναι να τονωθεί η εγχώρια αγορά, μέσω της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εντός της χώρας του καθώς και η κατασκευή αμερικάνικων εξαρτημάτων που τα αφορούν.

Σύμφωνα με το Reuters, η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δεν θα είναι απλή και θα κοστίσει περίπου 20 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές αυτονομίας από την Tesla

Επέκταση της παραγωγής οχημάτων και μπαταριών

Μεταξύ άλλων ο Μπάντεν δήλωσε επίσης: «Χρειαζόμαστε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά και άλλες εταιρίες να συνεχίσουν να επενδύουν εδώ, στην Αμερική, και να μην παίρνουν τα οφέλη των δημόσιων επενδύσεών μας και να επεκτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στο εξωτερικό»

Τέλος, ενδεικτικό είναι ότι η General Motors που της είχε ασκηθεί στο παρελθόν κριτική για το γεγονός ότι είχε επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο Μεξικό για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει περίπου 9.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα επενδύσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

abb_img
spot_img