Βήματα προόδου για την ασύρματη φόρτιση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα καταστίσουν εφικτή την ασύρματη φόρτιση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο οργανισμός ανάπτυξης προτύπων για επαγγελματίες μηχανικής σε διάφορες βιομηχανίες, γνωστός και ως SAE International, ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα πρότυπο (J2954) για συστήματα επαγωγικής φόρτισης έως 11 κιλοβάτ.

Το εν λόγω πρότυπο έχει τη δυνατότητα να εναρμονιστεί με αρκετά νέα συστήματα, επιτρέποντας αυξημένη λειτουργικότητα μεταξύ του φορτιστή και οχημάτων από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Πρόκειται για μια εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και ασφαλώς ανοίγει το δρόμο για την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o αμερικανικός οργανισμός, ξεκίνησε το εν λόγω πρότυπο από το 2007, έχοντας θέση ως μεγάλο στόχο, να δημιουργήσει ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που θα είναι συμβατό για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες ανάπτυξης του προτύπου, η ασύρματη φόρτιση υψηλής ισχύος προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τη γρήγορη φόρτιση ενός επιτοίχιου ταχυφορτιστή

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα μεγάλοι παίκτες, δείχνουν ενδιαφέρον για την ασύρματη φόρτιση και το υπό ανάπτυξη project.

Η ΒΜW, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχει προσφέρει για δοκιμή ένα υβριδικό plug-in όχημα (BMW 530e).

Πώς λειτουργεί η επαγωγική φόρτιση;

Η επαγωγική φόρτιση, η οποία ήδη ισχύει σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων για φορτίσεις κινητών τηλεφώνων, λειτουργεί δημιουργώντας ένα πεδίο μαγνητικού συντονισμού μεταξύ ενός σημείου κάτω από το αυτοκίνητο και του εδάφους.

Τα ασύρματα σήματα που αποστέλλονται μεταξύ του οχήματος και του συστήματος φόρτισης ξεκινούν και σταματούν τη φόρτιση όποτε θέλει ο οδηγός.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!