Το Viritech Apricale εντυπωσιάζει στο φετινό Φεστιβάλ του Goodwood

H Viritech παρουσίασε το Apricale, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητα του Goodwood.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είδαμε για πρώτη φορά το ξεχωριστό Viritech Apricale. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών υδρογόνου.

Η Viritech δεν χρησιμοποιεί τις μπαταρίες ως αποθηκευτικό χώρ,ο αλλά κάνει χρήση των κυψελών καυσίμου. Βέβαια, εκτός από την εντυπωσιακή του τεχνολογία, το Apricale τραβάει τα βλέμματα λόγω της εμφάνισης του.

Υδρογόνο: Ένα χωριό στη Δυτική Μακεδονία πρωτοπορεί

Το Viritech Apricale αρέσει

Υπεύθυνος για τη σχεδίαση του Viritech Apricale είναι ο οίκος Pininfarina. Το μήκος του αγγίζει τα 4,55 μέτρα, το πλάτος του τα 1,9 μέτρα, ενώ το ύψος του τα 1,15 μέτρα. Ακόμη, το μεταξόνιο του έχει μήκος 2,8 μέτρα. Τέλος, το hypercar ζυγίζει 1.000 κιλά.

Το Apricale διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν ανά άξονα), οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 1.088 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Ακόμη, ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 320 χλμ./ώρα.

Το πρώτο τρακτέρ με υδρογόνο έρχεται από την Ιαπωνία

Το σύστημα Tri-Volt Energy Management System

Το Viritech Apricale συνδυάζει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου με μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Ο συνδυασμός αφορά μια μεταβαλλόμενη διαδικασία για την πηγή της ενέργειας κάθε φορά. Το όνομα του εν λόγω συστήματος είναι «Tri-Volt Energy Management System» και χρησιμοποιεί τις κυψέλες υδρογόνου για την παραγωγή ενέργειας.

Οι κυψέλες μεταδίδουν την ενέργεια στις μπαταρίες και εκείνες με τη σειρά τους στους ηλεκτρικούς κινητήρες. Ωστόσο, είναι δυνατή και η απευθείας μετάδοση της ενέργειας από τις κυψέλες στους κινητήρες.

Εντύπωση προκαλεί το ελαφρύ βάρος του αυτοκινήτου, παρά το ενσωματωμένο ντεπόζιτο για το πεπιεσμένο υδρογόνο. Η βρετανική φίρμα χρησιμοποίησε ελαφρά και ανθεκτικά σύνθετα υλικά, τα οποία το κάνουν ελαφρύ, αλλά και ασφαλές.

Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ελλάδα

Από κόστος πώς πάμε;

Η Viritech θα ξεκινήσει δοκιμές για το Apricale το 2022. Μάλιστα, η έναρξη της παραγωγής θα συμβεί εντός του 2023 και οι πρώτες παραδόσεις θα λάβουν χώρα στις αρχές του 2024. Τέλος, η παραγωγή του hypercar θα είναι περιορισμένη με μόνο 25 αντίτυπα, ενώ η τιμή του αγγίζει τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!