Η εταιρεία ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί Volocopter λαμβάνει νέα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική start up Volocopter GmbH συγκέντρωσε 200 εκ. ευρώ επιπλέον κεφάλαια, κίνηση που την φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο της, να γίνει η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών αεροπορικών ταξί που θα πραγματοποιήσει εμπορικές πτήσεις.

Στο γύρο χρηματοδότησης Series D έλαβε κεφάλαια από επενδυτές όπως τον διαχειριστή διοδίων και αεροπλάνων Atlantia SpA, τον κατασκευαστή ελαστικών Continental AG, την NTT, την Αvala Capital και την BlackRock. To 2019 στο γύρο χρηματοδότησης Series D είχε λάβει 87 εκατ. ευρώ.

Ο Florian Reuter, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωση ότι «Η Volocopter βρίσκεται μπροστά από την καμπύλη της βιομηχανίας αστικής εναέριας κινητικότητας και έχουμε τα επιτεύγματα να το αποδείξουμε. Το VoloCity μας είναι η πέμπτη γενιά αεροσκαφών Volocopter και έχει μια ισχυρή πορεία που θα του επιτρέψει να είναι το πρώτο πιστοποιημένο ηλεκτρικό αεροπορικό ταξί για πόλεις».

Διαβάστε ακόμα: Το όραμα της GM για τις μετακινήσεις – Αυτόνομο ηλεκτρικό αεροσκάφος… πόλης

Η Volocopter έχει πραγματοποιήσει πολλές πτήσεις επίδειξης στο Ελσίνκι, τη Στουτγάρδη και τη Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Σιγκαπούρη έως το 2023, με εισιτήρια για 15 λεπτές τουριστικές πτήσεις που ήδη πωλούνται προς 300 ευρώ το ένα.  

Ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ εξετάζει επίσης αίτηση πιστοποίησης από την Volocopter, ανοίγοντας τη δυνατότητα πτήσεων σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Αναφορικά με την Ευρώπη, το 2020 εξασφάλισε επίσης ευρωπαϊκή κανονιστική έγκριση για την πιστοποίηση του VoloCity.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας έντονης επενδυτικής δραστηριότητας στον αναδυόμενο τομέα της βιομηχανίας αστικής εναέριας κινητικότητας, καθώς οι φιλόδοξες αεροπορικές εταιρείες εντείνουν τις ενέργειες τους να φέρουν ανταγωνιστικές τεχνολογίες στην αγορά.

Η Joby Aviation τον περασμένο μήνα προχώρησε σε συμφωνία συγχώνευσης με την Reinvent Technology Partners, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του LinkedIn και της Zynga και θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Τo deal έφτασε το 1,6 δισ. δολάρια.

Η Volocopter, η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 322 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα «παγιώσει» τη θέση της στην αστική εναέρια κινητικότητα, βοηθώντας το ιπτάμενο όχημα της, το VoloCity, μέσω πιστοποίησης και επιταχύνοντας την έναρξη εμπορικών δρομολογίων.

Το μοντέλο δύο θέσεων, που τροφοδοτείται από πολλαπλούς ηλεκτρικούς ρότορες, πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη δοκιμή το 2011 και έκτοτε έχει ολοκληρώσει. περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

abb_img