Υπάρχει αντικλεπτικό με ελάχιστα ευρώ; Και όμως!

Με τους κλέφτες να γίνονται ολοένα και πιο ευρηματικοί, οι κάτοχοι των νέων αυτοκινήτων πρέπει να προσέχουν ακόμα και που αποθηκεύουν τα κλειδιά τους.

Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία προχωράει και αντίστοιχα αλλάζει το πως θα γίνει η κλοπή ενός νέου αυτοκινήτου. Στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει τα μοντέλα που έχουν keyless entry. Όμως μπορείτε να τους εμποδίσετε απλά με 10 ευρώ!

Σε τι μπελάδες μπορούν να σας βάλουν οι συσκευές εντοπισμού;

Η μέθοδος relay theft!

Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κλοπή ενός νέου αυτοκινήτου Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας είναι πλέον στη φαρέτρα τους, για να μπορούν να αποσπούν μοντέλα με σύστημα εισόδου και λειτουργίας του κινητήρα δίχως κλειδί. Για να είναι εφικτό αυτό, γίνεται χρήση της μεθόδου relay theft. Η συγκεκριμένη μέθοδος για κλοπή νέου αυτοκινήτου απαιτεί δυο συσκευές για την υποκλοπή της ραδιοσυχνότητας του κλειδιού του οχήματος. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασία πρέπει να υπάρχουν δυο αναμεταδότες σήματος ή αλλιώς relay boxes. Το ένα εξ αυτών υποκλέπτει το σήμα του ηλεκτρονικού κλειδιού που ο κάτοχος το έχει στο σπίτι του και το δεύτερο relay box «περιμένει» να λάβει το σήμα. Όταν η διαδικασία γίνει σωστά το ένα box λειτουργεί σαν το φυσικό κλειδί και δίνει πρόσβαση στον κλέφτη, αλλά και τη δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα.

Πώς τα έξυπνα λογισμικά προλαμβάνουν τα τροχαία ατυχήματα;

Και όμως υπάρχει λύση και δεν είναι δαπανηρή

Και όμως υπάρχει προστασία ενάντια σε αυτή τη διαδικασία και δεν κοστίζει μια περιουσία. Η προστασία αυτή ακούει στο όνομα faraday box! Αυτό το αντικλεπτικό μέσο είναι ιδανικό για τους κατόχους μοντέλων keyless entry και άπαντες πρέπει να προμηθευτούν ένα. Αυτό είναι ουσιαστικά ένα αντικλεπτικό κουτί προστασίας καρτών και κλειδιών που αποτρέπει την υποκλοπή σήματος. Το συγκεκριμένο κουτί εμποδίζει τη μετάδοση των ραδιοκυμάτων μεταξύ των κλειδιών και του αυτοκινήτου. Μάλιστα αυτό είναι εφικτό χάρη στο διπλό στρώμα υλικού και έτσι αποκλείει το σήμα ραδιοκυμάτων, σε ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων (10 kHz-30 kHz). Και αν δεν θέλετε ένα τέτοιο κουτί, υπάρχουν και θήκες που εμποδίζουν τη μετάδοση του σήματος του κλειδιού.

abb_img