ΥΠΕΝ: Το κόστος φόρτισης πρέπει να μειωθεί

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) εξετάζει μέτρα για τη μείωση του κόστους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να ξεκινάει τον Απρίλιο, το ΥΠΕΝ και η ΡΑΕ λαμβάνουν δραστικά μέτρα. Για την ακρίβεια, θέτουν στο μικροσκόπιο τις τιμές πώλησης του ρεύματος στα σημεία φόρτισης. Γιατί; Πολύ απλά διότι η διαμόρφωση τους αγγίζει τα έως και 60 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα!

Η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η μείωση στις τιμές της φόρτισης είναι αναγκαία. Θα το δούμε πολύ προσεκτικά, γιατί ο κίνδυνος αποθάρρυνσης όσων δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικό σημείο φόρτισης στο σπίτι ή τη δουλειά, είναι μεγάλος».

Να σημειωθεί επίσης ότι εξετάζεται ακόμα και η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 6%. Κυρίως λόγω των ανατιμήσεων στο ρεύμα, οι οποίες αφορούν όλους τους καταναλωτές και όχι μόνο την ηλεκτροκίνηση.

Στα 8.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Αλλάζουν τα δεδομένα από τον Απρίλιο

Η δεύτερη φάση του προγράμματος για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ξεκινάει τον Απρίλιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Αύξηση σε 30% (από 20%) του ποσοστού της επιδότησης για αγορά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα φυσικά πρόσωπα και του μέγιστου ποσού σε 8.000 ευρώ (από 6.000 ευρώ).

– Επιβράβευση της απόσυρσης παλαιού οχήματος με 1.000 ευρώ και της αγοράς έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ.

– Αύξηση του ποσοστού της επιδότησης σε 30% από 20% για τις εταιρείες, με μέγιστο ποσό τα 8.000 ευρώ.

Service ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει;

Το «Φορτίζω παντού» αναλαμβάνει δράση

Μετά το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ακολουθεί η προκήρυξη του προγράμματος «Φορτίζω παντού». Αφορά στην εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων φορτιστών με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος είναι η κάλυψη του συνόλου της επικράτειας, με επαρκές δίκτυο φορτιστών. Μέχρι στιγμής τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα εθνικά οδικά δίκτυα, έχουν την τιμητική τους κατά κύριο λόγο.

abb_img
spot_img