Υπεράκτια αιολικά: Μεγάλο deal της Prysmian για έργα στη Γερμανία

Η μεγάλη συμφωνία της Prysmian με τον TSO της Γερμανίας και ο στόχος της χώρας για ενέργεια από υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Ακούστε το άρθρο

Μια ενδιαφέρουσα είδηση ήρθε από το Μιλάνο της Ιταλίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία Prysmian, γνωστή διεθνώς στη βιομηχανία παραγωγής καλωδίων, υπέγραψε τρεις μεγάλες συμβάσεις με την Amprion, τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (TSO) της Γερμανίας. Η συνολική αξία των συμβάσεων είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αυτή είναι η μεγαλύτερη σε αξία και χιλιόμετρα καλωδίων συμφωνία που έχει κλείσει ποτέ η Prysmian. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά τα συστήματα σύνδεσης των υπεράκτιων δικτύων BalWin1 και BalWin2 και το έργο υπόγειων καλωδίων DC34. Συνολικά, το μήκος των καλωδίων φτάνει τα 4,4 χιλιάδες χιλιόμετρα. Από αυτά, 3,4 χιλιάδες χιλιόμετρα είναι χερσαία και 1.000 χιλιόμετρα είναι υποθαλάσσια.

Σδούκου: Συμμετοχή στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας – Cars Electric

Η στρατηγική της Γερμανίας για τα υπεράκτια αιολικά 

Τα έργα που αναφέραμε αποτελούν μέρος της στρατηγικής που έχει αναπτύξει η Γερμανία για εγκατάσταση 70 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2045. Υπάρχει στόχος τα υπεράκτια αιολικά πάρκα να παρέχουν σημαντική ποσότητα καθαρής ενέργειας στη βιομηχανία της Γερμανίας. Τα έργα της Prysmian θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, θα υποστηρίξουν τη μεταφορά ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα προς τη δυτική και νότια Γερμανία.

Τα BalWin1 και BalWin2 θα μεταφέρουν το καθένα έως και 2 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από τη Βόρεια Θάλασσα στα σημεία σύνδεσης του δικτύου. Επομένως, θα βοηθήσουν την ενεργειακή μετάβαση στις γερμανικές περιοχές που έχουν περισσότερη ανάγκη από ενέργεια. Αντίστοιχα, το έργο DC34 θα συνδέσει τον υποσταθμό στην Κάτω Σαξονία με έναν δεύτερο υποσταθμό στο ομόσπονδο κρατίδιο του Έσσε. Έτσι, θα προμηθεύει με αιολική ενέργεια έως και 2 GW τους καταναλωτές της μητροπολιτικής περιοχής Ρήνου-Μάιν.

Eurostat: Μικρή αύξηση συμμετοχής ΑΠΕ στις μεταφορές το 2022 – Cars Electric

Οι δηλώσεις του Executive Vice President της Prysmian, Hakan Osmen

Σε δηλώσεις του ο Hakan Osmen, Executive Vice President της Prysmian, επισήμανε πως: «Τα τρία συμβόλαια με την Amprion αποτελούν σημαντικό ορόσημο για την Prysmian, καθώς υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο εταιρειών». Επίσης, ανέφερε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε ενεργά ως αξιόπιστος συνεργάτης στην ενεργειακή μετάβαση». Τέλος, την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Dr Hendrik Neumann, CTO της Amprion.

 

abb_img