Υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης ο Τζο Μπάιντεν – Αντικαθιστά όλα τα κρατικά οχήματα με ηλεκτρικά

Υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης-τεχνολογίας και της ηλεκτροκίνησης είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει όλα τα ομοσπονδιακά οχήματα που λειτουργούν με θερμικούς κινητήρες, με ηλεκτρικά!

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για μετάβαση όλου του ομοσπονδιακού-κρατικού στόλους, σε ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, εκφράζοντας έτσι το «πράσινο» όραμά του για την αυτοκίνηση στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, απέφυγε να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο, αναφορικά με την ολική στροφή της χώρας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισήμανε, πρόκειται για ένα mega-project, από τα μεγαλύτερα στη χώρα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφορικά με τις δημόσιες επενδύσεις και τις υποδομές προμηθειών.

Διαβάστε: To Ηνωμένο Βασίλειο «καταργεί» τα οχήματα βενζίνης και diesel !

Και πώς να μην είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, όταν συνολικός αριθμός των οχημάτων που πρέπει να αντικατασταθούν από EV, είναι 645.000!

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι εγχώριας κατασκευής, γεγονός που αφήνει ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες, με προφανή επιλογή, βεβαίως, να αποτελεί η Tesla.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι το 22% των οχημάτων του ομοσπονδιακού στόλου είναι φορτηγά της ταχυδρομικής υπηρεσίας, τα είναι παλιάς τεχνολογίας, και θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και καιρό.