25 νέα σημεία δωρεάν φόρτισης στην Αθήνα

Ιλίσια, Γκάζι, Αμπελόκηποι, είναι κάποιες από τις 19 περιοχές όπου ο Δήμος Αθηναίων έχει εγκαταστήσει 25 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Ιλίσια, Πατήσια, Γκάζι, Αμπελόκηποι, Κολωνάκι, Ομόνοια, είναι κάποιες από τις 19 περιοχές όπου ο Δήμος Αθηναίων έχει εγκαταστήσει σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνεργασία με την Protergia, της εταιρείας MYTILINEOS, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η Αθήνα διαθέτει, πλέον, το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, με 25 σημεία επαναφόρτισης, σε 19 περιοχές.

Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.
Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.

Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.

Με στόχο να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πόλη, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν για έναν χρόνο δωρεάν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά τους σε όλα τα διαθέσιμα σημεία.

Πού συναντάμε τα σημεία φόρτισης:

 • Λιοσίων 22 – πλατεία Βάθη
 • Σκουφά 13 – Κολωνάκι
 • Λουκιανού 7 – Κολωνάκι
 • Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια
 • Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι
 • Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο
 • Πλατεία Ελευθερίας 25 – (Πλατεία Κουμουνδούρου)
 • Ηρακλειδών 66 – Θησείο
 • Ευμολπιδών 34 – Γκάζι
 • Βελβενδού 47 – Άνω Κυψέλη
 • Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη (μπροστά από πάρκο)
 • Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι
 • Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι
 • Σούτσου – παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη
 • Αναπαύσεως και Ραζηκότσικα – Μετς
 • Λ. Γεωργίου Καφαντάρη και Λ. Βουλιαγμένης – Άγιος Αρτέμιος
 • Ιακωβίδου 1-3 -Πατήσια
 • Αθηνάς και Λυκούργου – Ομόνοια

Το επόμενο διάστημα θα δούμε έναν ακόμη ηλεκτρικού φορτιστή στον Κολωνό (Τριπόλεως 25).

Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.
Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.

⇒ Σχέδιο για εγκατάσταση 28 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Καισαριανή

Κώστας Μπακογιάννης: Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα, συνθέτουν την εικόνα της αναβαθμισμένης Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Ευχαριστούμε θερμά την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS που με την προσφορά του πρώτου δικτύου δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών, συμβάλλει στο όραμά μας για μία βιώσιμη και λειτουργική πόλη.

Σε μία εποχή που η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανθεκτικότητα των πόλεων, πρωτοβουλίες όπως αυτή δίνουν τον τόνο της νέας περιόδου για την Αθήνα.

Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα μέσα από κίνητρα όπως η δωρεάν, σε πρώτη φάση, διάθεση των φορτιστών σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις -δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι περιπάτου, σύγχρονα πεζοδρόμια- συνθέτουν την εικόνα της αναβαθμισμένης Αθήνας, για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά και με αφοσίωση».

Ο σταθμός επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην οδό Σούτσου, παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.

Η Protergia δείχνει το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση

Η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη, τόνισε: «Η Protergia δείχνει το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση, πιστή και συνεπής στο όραμά της να σχεδιάζει υπηρεσίες και προϊόντα με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές.

Συμβάλουμε στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για μία νέα βιώσιμη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα. Προσφέρουμε, δηλαδή, το πρώτο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS.

Μάλιστα, η πρώτη ελληνική εταιρεία με σαφείς στόχους για τα σημεία φόρτισης.

Γινόμαστε λοιπόν πρωτοπόροι, καθώς δείχνουμε το δρόμο για έναν πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής, που περνά μέσα από τη βιώσιμη κινητικότητα».

Με στόχο τη διευκόλυνση των χρηστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Protergia προσφέρει την εφαρμογή «Protergia Charge App», μέσω της οποίας θα μπορούν να αναζητούν τα πλησιέστερα σημεία επαναφόρτισης και να έχουν τον έλεγχο της επαναφόρτισης του οχήματός τους σε πραγματικό χρόνο.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, δίνει τη δυνατότητα  φόρτισης σε κάθε χρήστη υβριδικού και ηλεκτροκίνητου οχήματος. Έτσι, λοιπόν, φορτίζει το όχημά του στα εγκατεστημένα σημεία επαναφόρτισης.

Η εταιρεία, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», έκανε δωρεά τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και το σύστημα διαχείρισης, που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και της χρήσης των Σταθμών Φόρτισης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κάλυψης και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

«Φορτίζω παντού»: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση ύψους 80 εκ. ευρώ

abb_img