Ηλεκτρικό ποδήλατο: Βόλτα σε 5 διαδρομές στην Αθήνα

Πάνω στο ηλεκτρικό ποδήλατο θα εξερευνήσεις την «άλλη» πλευρά της Αθήνας. Ξεκίνα με αυτές τις 5 διαδρομές και θα μας θυμηθείς!

Ακούστε το άρθρο

Η άνοιξη είναι εδώ, ο καιρός είναι πιο ζεστός και γλυκός, να η ευκαιρία για να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της Αθήνας με ηλεκτρικό ποδήλατο. Είναι το μέσο που μας γυμνάζει και ταυτόχρονα μας διευκολύνει στα δύσκολα σημεία, όπως οι ανηφόρες.

Φόρα το κράνος σου και δες 5 αθηναϊκές ποδηλατικές διαδρομές που θα λατρέψεις!

1. Θησείο – Μοσχάτο

Ο επίσημος Αθηναϊκός ποδηλατοδρόμος μήκους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινά ουσιαστικά από το πάρκο Ερμού και Πειραιώς και σε περνάει μέσα από την πιο ζεστή γειτονιά της Αθήνας. Προφανώς, αναφερόμαστε στα Πετράλωνα.

Επιπλέον, ακολουθώντας τη διαδρομή πλησίον των γραμμών του ΗΣΑΠ, καταλήγεις στο Μοσχάτο. Το οποίο είναι πολύ κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παραλιακή και τη Μαρίνα Φλοίσβου.

2. Μοσχάτο – Πειραιάς

Εάν θες να δεις θάλασσα τότε στρίψε το τιμόνι προς τα δεξιά και ξεκίνα να ποδηλατείς προς τον Πειραιά. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα βρεθείς από το Μοσχάτο ή την Καλλιθέα στο Μικρολίμανο.

Μπορείς να χαζέψεις την περιοχή, να περάσεις απέναντι στο πάρκο ή να συνεχίσεις και να ανεβείς προς το Πασαλιμάνι και τη Μαρίνα Ζέας. Οι μικρές ανηφόρες θα βγουν γρήγορα όμως χάρη το ηλεκτρικό ποδήλατο σου. Επιπλέον, η βόλτα σου μπορεί να καταλήξει στα βραχάκια της Πειραϊκής.

Ηλεκτρικό ποδήλατο: 5 διαδρομές στην Αθήνα ιδανικές για βόλτα

3. Μεταξουργείο – Ακαδημία Πλάτωνος

Εάν επιθυμείς κάτι πιο εναλλακτικό, τότε κάνε μία βόλτα εντός του Μεταξουργείου.

Πολύ εύκολα μπορείς να ανακαλύψεις όλες τις «κρυφές» ομορφιές του και να βγεις στην Ακαδημία Πλάτωνος με το αντίστοιχο πάρκο. Ανεξάρτητα από το που θα καταλήξεις και στις δύο περιοχές έχει πολύ όμορφα μαγαζάκια τα οποία είναι ιδανικά για μεζεδάκια!

4. Ανάβαση στον Λυκαβηττό με ηλεκτρικό ποδήλατο

Εδώ θα καταλάβεις την πραγματική αξία του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Στο ψηλότερο σημείο της Αθήνας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με διαδρομή ανάμεσα στο πράσινο, η πόλη είναι σαφώς πιο όμορφη στην όψη της.

Συμβουλή μας να έχεις μαζί σου σνακ και χυμό ή καφέ, ώστε να απολαύσεις τη θέα όταν φτάσεις πάνω.

5. Υμηττός = ηλεκτρικό ποδήλατο

Αν θες να ζήσεις μία πραγματική απόδραση από την πόλη, τότε ξεκίνα με προορισμό τον Υμηττό. Μπορείς να κάνεις μία κυκλική διαδρομή του νότιου τμήματος η οποία είναι «off-road». Οι γρήγορες εναλλαγές του αστικού τοπίου, είναι η αιτία για το αίσθημα ελευθερίας που θα νιώσεις.

Μπορεί να το κάνει ο καθένας με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, αλλά αν θες όμως κάτι πιο εύκολο, προφανώς, υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που σου επιτρέπουν την ανάβαση ως ένα σημείο.

abb_img