Ηλεκτρικό ποδήλατο: Οκτώ συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για εύκολη και ασφαλή μετακίνηση με το ηλεκτρικό ποδήλατο όλο τον χρόνο στην πόλη και την εξοχή.

Διαμορφώσαμε έναν μικρό οδηγό με εύχρηστες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο οποιαδήποτε εποχή, ακόμα και μέσα στον άνεμο, τη βροχή και το κρύο.

Εάν έχετε επενδύσει σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, ή σκοπεύετε να το κάνετε σύντομα, λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε, αξίζει να μάθετε όλους τους τρόπους, ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευθείτε το ποδήλατο σας στο έπακρο και να το χρησιμοποιήσετε όλες τις ημέρες του χρόνου.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν είναι μόνο για τις καλοκαιρινές ημέρες. Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μετακίνηση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να μετακινείστε με το ηλεκτρικό σας ποδήλατο όλο το χρόνο.

Ebikes 11

Πέντε μύθοι για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και τι ισχύει στην πραγματικότητα

1. Οι λασπωτήρες είναι χρήσιμοι για το ηλεκτρικό ποδήλατο

Οι λασπωτήρες προσφέρουν προστασία από τα νερά του δρόμου, αλλά προσδίδουν και ένα ιδιαίτερο ύφος στο ποδήλατό σας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα πρακτικοί και μπορούν να προσαρμοστούν στους περισσότερους σκελετούς, ενώ προστατεύουν, παράλληλα, εσάς και το ποδήλατό σας.

2. Πάντα αδιάβροχο όταν ταξιδεύουμε με ηλεκτρικό ποδήλατο

Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που βασίζεται στην εύρεση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ προστασίας από τον άνεμο, το κρύο και το νερό, αλλά και υφάσματος-υλικού που παράλληλα να “αναπνέει” σε ότι αφορά στα αδιάβροχα.

E bikes 15

3. Εάν βραχείτε, αφαιρέστε την μπαταρία, όταν φτάσετε στον προορισμό σας

Αυτό δεν είναι συνήθως απαραίτητο, αλλά εάν εισέλθει νερό μέσω των επαφών της μπαταρίας, μπορεί να την βραχυκυκλώσει. Εάν εσείς και το ποδήλατο έχετε βραχεί αρκετά αφαιρώντας την (εάν, φυσικά, αυτό είναι δυνατό στο ποδήλατό σας), οι επαφές θα στεγνώσουν σωστά.

4. Χρησιμοποιήστε φώτα για το ηλεκτρικό ποδήλατό σας

Ίσως έχετε ήδη ενσωματωμένα φώτα στο ηλεκτρικό ποδήλατό σας. Αυτή είναι γενικά η καλύτερη επιλογή, επειδή δεν χρειάζεται να θυμάστε να τα φορτίζετε.

Ωστόσο, ακόμη και αν δεν τα διαθέτετε, το ποδήλατό σας υπάρχει η πιθανότητα να τα υποστηρίζει, για αυτό αξίζει να το ελέγξετε πριν επενδύσετε σε επαναφορτιζόμενα φώτα.

E bikes 16

5. Έλεγχος για την πρόβλεψη καιρού

Πιθανότατα θα το κάνετε ούτως ή άλλως, αλλά όταν προετοιμάζεστε κατάλληλα για τον πολύ ζεστό ή κρύο καιρό, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε πράγματα όπως το να κρατάτε τα χέρια σας ζεστά για παράδειγμα τον χειμώνα, ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε απρόσκοπτα το τιμόνι σας.

Λάβετε, επίσης, υπόψη ότι η μπαταρία σας δεν θα διαρκεί το ίδιο σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή φόρτιση και αποθηκεύστε το όχημα ή την μπαταρία σας σε εσωτερικούς χώρους, εάν είναι δυνατόν.

6. Οργάνωση για τυχόν απρόοπτα ή ατυχήματα

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αποσυνδέσετε τον κινητήρα και να έχετε πάντα μαζί σας τα επιπλέον εργαλεία που μπορεί να χρειαστείτε.

Επίσης, να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσφυση στο οδόστρωμα. Αν μπορείτε μάλιστα καλό θα είναι να επενδύσετε σε ένα πιο ποιοτικό ελαστικό.

E bikes 18

7. Απαραίτητη η συντήρηση για το ηλεκτρικό ποδήλατό σας

Ξεπλύνετε την αλυσίδα σας, ελέγξτε τα φρένα σας, παρακολουθήστε το σύστημα του κινητήρα σας.

Η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν εκκρεμή ζητήματα όταν βρίσκεστε στο σπίτι και όχι για παράδειγμα, στο δρόμο για την εργασία σας.

Τα e-bikes ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο

8. Κλειδώστε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο

Η τελευταία συμβουλή αυτού του οδηγού, μπορεί να μην είναι εποχιακή, αλλά είναι σημαντική.

Προστατεύστε το ποδήλατό σας από τους επιτήδειους που καραδοκούν ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Χρησιμοποιήστε ανθεκτικές κλειδαριές εάν αφήνετε το ποδήλατό σας έξω για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!