5+1 τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων από την οικιακή φόρτιση

Συνδέετε στη φόρτιση στο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο μόλις επιστρέψετε από τη δουλειά; Αν ναι, στην πραγματικότητα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σταματήσετε κάνετε.

Το γεγονός ότι επιλέγετε να πραγματοποιήσετε τη φόρτιση σε ώρα αιχμής, σημαίνει για εσάς υψηλότερο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Απλές συμβουλές για οικονομική φόρτιση EV στο σπίτι

ev home charging

Περισσότερο από το ένα τέταρτο – το 28% – των οδηγών EV σε ολόκληρο τον κόσμο, φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους μόλις επιστρέψουν στο σπίτι, αντί να περιμένουν για να τα συνδέσουν κατά τη διάρκεια όπου το ρεύμα θα είναι οικονομικότερο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο το 12% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων περιμένουν για να φορτίσουν και μόνο το 3% προγραμματίζει αυτόματη φόρτιση όταν η ενέργεια είναι φθηνότερη χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη λειτουργία του φορτιστή.

Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμολογίων ενέργειας στο σπίτι “Love My EV”.

Οι ευκολότεροι τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα από την οικιακή φόρτιση

Παρακάτω θα βρείτε τους απλούστερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα από την οικιακή φόρτιση που θα σας είναι εύκολο να εφαρμόσετε.

Διαβάστε επίσης: Πως μια επιχείρηση μπορεί να αποκομίσει κέρδος εγκαθιστώντας σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

ev home charging

Φόρτιση στο σπίτι: Μην επιλέγετε τις ώρες αιχμής

Φορτίστε το EV σας σε ώρες όταν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι οικονομικότερο. Εάν φορτίζετε το EV σας κατά τις ώρες αιχμής, τότε η φόρτιση κοστίζει περισσότερα χρήματα.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες ώρες ισχύει, αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε τον ιστότοπο του παρόχου σας ή τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Επιπλέον σκεφτείτε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι χαμηλή και η χρήση άλλων ηλεκτρικών συσκευών.

Από την άλλη πλευρά, οι ώρες αιχμής, δηλαδή οι χειρότερες ώρες φόρτισης, είναι μεταξύ 6-10 π.μ. και 6-10 μ.μ. κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως τις 9 μ.μ. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ελέγξτε το σημείο φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τη μπαταρία σας κάτω από 20% και ρυθμίστε τη φόρτιση να σταματά στο 80%, εκτός εάν χρειάζεστε το εύρος για κάποιο μεγάλο ταξίδι, καθώς το πρώτο και το τελευταίο μέρος της μπαταρίας χρειάζονται το μεγαλύτερο χρόνο για να φορτίσουν. Αυτό είναι επίσης καλό για την υγεία της μπαταρίας και τη μακροζωία.

Πρωινή φόρτιση σε ψυχρό κλίμα

Εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, το φθινόπωρο και το χειμώνα, ολοκληρώστε τη φόρτιση όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα που φεύγετε από το σπίτι το πρωί.

Καθώς η φόρτιση θερμαίνει την μπαταρία, θα έχετε μεγαλύτερο εύρος από την ίδια ποσότητα ενέργειας.

Φορτίστε στη σκιά σε θερμό κλίμα

Οι μέτριες θερμοκρασίες γενικά σημαίνουν ότι θα έχετε περισσότερα χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Ωστόσο, πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, το εύρος αρχίζει να πέφτει ξανά. Εάν κάνει ζέστη, προσπαθήστε να φορτίσετε το αυτοκίνητο σας στη σκιά.

Προσοχή στις ακραίες θερμοκρασίες

Σε έντονη ζέστη ή κρύο, κρατήστε το αυτοκίνητό σας συνδεδεμένο (αλλά όχι απαραίτητα σε φόρτιση) για να επιτρέψετε στα χειριστήρια θερμοκρασίας της μπαταρίας να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η ηλιακή επιλογή

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επένδυση σε ένα ηλιακό συλλέκτη οροφής σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να φορτίζετε με την καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμες συμβουλές για τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά, οπότε αξίζει να λάβετε μια προσφορά τώρα, ακόμη και αν αποκλείσατε το ενδεχόμενο της ηλιακής ενέργειας στο παρελθόν.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!