7 εκατομμύρια οχήματα της BYD

Στις 25 Μαρτίου 2024 η BYD, έγινε η πρώτη μάρκα στον κόσμο που παρήγαγε 7 εκατομμύρια οχήματα νέας ενέργειας.

Ακούστε το άρθρο

Στις 25 Μαρτίου, η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής νέων οχημάτων νέας ενέργειας ( Νew Εnergy Vehicles) έγινε η πρώτη μάρκα στον κόσμο που παρήγαγε το 7 εκατομμύρια οχήματα νέας ενέργειας.

Το αυτοκίνητο με αύξοντα αριθμό 7.000.000 ήταν ένα DENZA N7, που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της μάρκας στην Jinan της Κίνας. Αυτό ήταν ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα.

7 εκατομμύρια οχήματα της BYD

Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην Ελλάδα (τιμές)

Η ανοδική πορεία της BYD

Η BYD είχε φτάσει την παραγωγή του 1 εκατομμυριοστού ΝΕΒ τον Μάιο του 2021. Και επιτάχυνε αυτόν τον αριθμό τρείς φορές μέσα σε 18 μήνες. Ενώ  στη συνέχεια ξεπέρασε τις 5 εκατομμύρια μονάδες σε μόλις 9 επιπλέον μήνες. Σε μόλις 7 μήνες από αυτό το σημείο, η BYD επιτάχυνε προς το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων. Επιδεικνύοντας μια ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού με το αποτέλεσμα. Το 2023, ο συνολικός ετήσιος αριθμός πωλήσεων ΝΕΒ της BYD ήταν 3,02 εκατομμύρια μονάδες. Έτσι εδραίωσε τη θέση της ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις ΝΕΒ. Διάφορα μοντέλα από το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο μάρκας της συνέχισαν να είναι την κορυφή των αξιολογήσεων στις κατηγοριες τους.

Αντιμετωπίζοντας ενεργά τη διεθνή αγορά, η μάρκα μεγάλωσε γρήγορα το παγκόσμιο ίχνος της το 2023. Με μια έκρηξη στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων νέας ενέργειας στο εξωτερικό. Τα οποία πέρασαν τις 240.000 μονάδες. Μια αύξηση κατά 337% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Καθιστώντας τηνBYD  ως την κορυφαία κινεζική μάρκα ΝΕΒ το 2023. Μέχρι σήμερα, τα επιβατικά οχήματα νέας ενέργειας της BYD έχουν εισαχθεί σε 64 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.

Μάλιστα έγιναν και στρατηγικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις κατασκευής στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν και την Ουγγαρία. Επιπλέον το 2024 η BYD έγινε επίσημος συνεργάτης του UEFA European Football Championship 2024. Κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να δείξει τα οχήματά της με νέα ενέργεια στη διεθνή σκηνή.

Τέλος, κοιτώντας προς το μέλλον, η BYD δεσμεύεται να επεκτείνει και να εμβαθύνει τις στρατηγικές εκπομπών για τα προϊόντα, τις τεχνολογίες και την παρουσία της μάρκας σε διεθνείς αγορές. Συνεχίζοντας να οδηγεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img