Η Stellantis επενδύει στην Leapmotor

H Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης εταιρείας ηλεκτρικών Leapmotor, έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικός μέτοχος της Leapmotor είναι από εδώ και στο εξής ο Όμιλος Stellantis, ο οποίος επένδυσε ένα τεράστιο ποσό αποκτώντας ένα μέρος της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης εταιρείας για 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών περιγράφει, μεταξύ άλλων, την σύσταση της Leapmotor International. Δηλαδή, μίας κοινοπραξίας, υπό την ηγεσία της Stellantis, η οποία θα έχει ποσοστό 51% με την Leapmotor να έχει το 49%. Μέσω αυτή, ο διεθνής όμιλος θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή και την πώληση, καθώς και την κατασκευή προϊόντων Leapmotor εκτός της Κίνας.

Volkswagen: «Γλυκοκοιτάζει» ηλεκτρική πλατφόρμα της Leapmotor

Ποιος στόχος της συμφωνίας;

Η συνεργασία έχει στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων της Leapmotor στην μεγάλη αγορά της Κίνας. Παράλληλα, θα αξιοποιήσει την καθιερωμένη παγκόσμια εμπορική παρουσία της Stellantis για την επιτάχυνση των πωλήσεων της κινέζικης μάρκας ηλεκτρικών και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα, να τονίσουμε πως η αρχή θα γίνει από την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, δήλωσε:

«Μέσω αυτής της στρατηγικής επένδυσης, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα κενό στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και να επωφεληθούμε από την ανταγωνιστικότητα της Leapmotor τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό».

Stellantis: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με… ταχύτητες!

Κερδισμένη και η Stellantis και η Leapmotor

Η εταιρεία Leapmotor έχει αναπτύξει το δικό της σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης και την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά της. Η κινεζική εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει 3 αυτοκίνητα και σχεδιάζει και άλλα για το μέλλον.

Από την συμφωνία, η Stellantis κερδίζει πρόσβαση στην τεχνολογία της Leapmotor. Έτσι, θα μπορέσει να ενισχύσει τις πωλήσεις στην Κίνα ενώ για την Leapmotor, έχει τη δυνατότητα να γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Συνεπώς είναι και οι 2 εταιρείες είναι κερδισμένες.

Leapmotor: Νέος τρόπος τοποθέτησης μπαταριών!

Από το 2024 η έναρξη της κοινοπραξίας

Τέλος, η Stellantis σκοπεύει να αξιοποιήσει το εξαιρετικά καινοτόμο, οικονομικά ανταποδοτικό οικοσύστημα ηλεκτρικών οχημάτων της Leapmotor στην Κίνα. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλει στην επίτευξη των βασικών στόχων ηλεκτροκίνησης Dare Forward 2030, με τη δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης αμοιβαίων επωφελών συνεργιών. Όπως όλα δείχνουν, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις παραδόσεις αυτοκινήτων το 2ο εξάμηνο του 2024.

abb_img