BMW: Αλλάζοντας λωρίδα με… το βλέμμα!

Το νέο Active Lane Change της BMW επιτρέπει την αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους, ανάλογα με το που κοιτάζει ο οδηγός.

Ακούστε το άρθρο

Η BMW ανακοίνωσε σημαντικές ενημερώσεις για τα μοντέλα της το 2024, εστιάζοντας την προσοχή της σε προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τεχνολογικά χαρακτηριστικά για το σύστημα infotainment.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι το νέο Active Lane Change με τεχνολογία ενεργοποίησης ματιών, που θα ενσωματωθεί στο σύστημα Highway Assistant της εταιρείας. Με αυτό, οι οδηγοί θα μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές λωρίδας απλά κοιτάζοντας έναν καθρέφτη, προσφέροντας ένα επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Neue Klasse: 6 νέα ηλεκτρικά οχήματα της BMW βασισμένα σε αυτή την πλατφόρμα

Πιο αναλυτικά, η BMW αναφέρει τα εξής για τη νέα τεχνολογία:

«Με την Ενεργή Αλλαγή Λωρίδας με ενεργοποίηση των ματιών, το όχημα προτείνει αλλαγή λωρίδας και ο οδηγός μπορεί να επιβεβαιώσει την αλλαγή λωρίδας απλά κοιτάζοντας τον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη.

Το Active Lane Change εκτελεί αυτόματα τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να επιβεβαιώσετε την αλλαγή λωρίδας με το φλας. Αυτή η απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του Active Lane Change παρέχει ένα επίπεδο άνεσης και ασφάλειας μοναδικό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.»

BMW iX3: Με αυτονομία πάνω από 560 χιλιόμετρα

Αναβάθμιση και για τη λειτουργία Siri στα οχήματα της μάρκας

Επίσης, η BMW επιδιώκει να βελτιώσει την ενσωμάτωση του φωνητικού βοηθού Siri. Ειδικότερα, προσφέρει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να ελέγχουν με φωνητικές εντολές, χωρίς την ανάγκη για πατήματα κουμπιών.

Επιπλέον, ό,τι αφορά την εφαρμογή πλοήγησης της εταιρείας, αυτή προσφέρει πλέον πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους σταθμούς φόρτισης. Αυτό το κάνει εκτιμώντας τα βύσματα φόρτισης για καλύτερη επιλογή.

BMW: Το Μόναχο θα «βγάζει» μόνο ηλεκτρικά από το 2027

Ευκολότερη πλοήγηση με BMW Digital Key Plus

Τέλος, το My BMW App λαμβάνει σχετικές αναβαθμίσεις για να προσφέρει Comfort Access με BMW Digital Key Plus. Έτσι, παρέχει βελτιωμένη προβολή χάρτη για ευκολότερη επιλογή προορισμών πλοήγησης. Ακόμη, η εφαρμογή θα παρακολουθεί την οδηγική συμπεριφορά των ιδιοκτητών για εξατομικευμένες προτάσεις ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Αυτές οι ενημερώσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής της μάρκας για προοδευτική εξέλιξη των τεχνολογικών δυνατοτήτων των οχημάτων της, προσφέροντας επιπλέον λειτουργικότητα και άνεση στους οδηγούς της.

Πηγή: Carscoops

 

 

abb_img