Continental: Λανσάρει ένα νέο ελαστικό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με την ονομασία Continental eContact το ελαστικό είναι κατασκευασμένο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού αυτά είναι βαρύτερα από τα βενζινοκίνητα

Ακούστε το άρθρο

Με την ονομασία Continental eContact, αυτό το ελαστικό, είναι ειδικά κατασκευασμένο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τις διαφορετικές προκλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία είναι βαρύτερα από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ πρέπει ταυτόχρονα να μειώσουν την αντίσταση κύλισης, για να μεγιστοποιήσουν την αυτονομία τους.

Είναι το τελευταίο στη παραγωγή, σε μια αυξανόμενη γκάμα ελαστικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από ανταγωνιστικές μάρκες, όπως οι Michelin, Bridgestone, Pirelli, Hankook και άλλοι κατασκευαστές.

Η εταιρεία ισχυρίζεται, ότι το νέο της ελαστικό, έχει «δημιουργηθεί για να χειρίζεται το αυξημένο βάρος και τη στιγμιαία παροχή ροπής» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Γερμανός κατασκευαστής λέει, ότι έχει αντιμετωπίσει κοινά παράπονα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του θορύβου από το δρόμο και συνήθως, της έλλειψης εφεδρικού ελαστικού.

Χωρίς τον ήχο του κινητήρα ή την χροιά της εξάτμισης, ο βρυχηθμός των ελαστικών, είναι πιο εύκολο να παρατηρηθεί στα EV. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Continental λέει ότι έχει εισαγάγει αυτό που ονομάζει «τεχνολογία ContiSilent».

Continental: Λανσάρει ένα νέο ελαστικό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τεχνολογία ContiSilent

Αυτή η τεχνολογία, εκτός από τα επανασχεδιασμένα μοτίβα πέλματος που έχουν τα ελαστικά, είναι ακουστικά βελτιστοποιημένη, για να μπλοκάρει τη διαδρομή των ηχητικών κυμάτων και να εμποδίζει τον θόρυβο των ελαστικών. Η εσωτερική επένδυση του eContact, φέρεται να περιέχει αφρό με βάση τον πολυαιθέρα, που λειτουργεί ως ένας ηχο-αποσβεστήρας.

Λύση και στο «κλατάρισμα»

Δεδομένης της συνηθισμένης έλλειψης εφεδρικού ελαστικού στα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θύμα τόσο του χώρου, όσο και του βάρους που καταλαμβάνει η μεγάλη μπαταρία ενός EV, το eContact, περιέχει ένα στρώμα παχύρρευστου στεγανωτικού, που ο Γερμανικός γίγαντας των ελαστικών ισχυρίζεται ότι μπορεί να «σφραγίσει το 80 τοις εκατό απο τα τρυπήματα διαμέτρου έως 5 mm». Το Continental eContact, είναι διαθέσιμο για μια σειρά από δημοφιλή ηλεκτρικά οχήματα, όπως αυτά των εταιρειών Tesla, MG, Polestar και Hyundai.

 

abb_img