Η Porsche αποκτά την θυγατρική της Varta V4Drive

Ως μέρος αυτής της ιδέας, η Porsche και η Tojner επενδύουν 30 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία στην κύρια εταιρεία.

Ακούστε το άρθρο

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Porsche, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της θυγατρικής Varta V4Drive Battery, η οποία κατασκευάζει στρογγυλές κυψέλες ιόντων λιθίου μεγάλου μεγέθους, που χρησιμοποιούνται από την Porsche.

Η κατασκευάστρια μπαταριών Varta, έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αναδιοργάνωσή της. Μόλις χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα δάνειο και συμφώνησε σε μια ιδέα αναδιοργάνωσης, με δανειστές δανείων και δανειστές γραμματίων, καθώς και με τον κύριο Αυστριακό μέτοχο Michael Tojner και την κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων Porsche.

Ως μέρος αυτής της ιδέας, η Porsche και η Tojner επενδύουν 30 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία στην κύρια εταιρεία. Η ιδέα της αναδιοργάνωσης, θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Varta AG μέχρι το τέλος του 2027.

Η Porsche αποκτά την θυγατρική της Varta V4Drive

Η εταιρεία επενδύει στη Varta και στη θυγατρική της V4Drive Battery, κυρίως για να εξασφαλίσει τη δική της αλυσίδα εφοδιασμού. Η μπαταρία V4Drive, παρέχει τις κυψέλες μπαταρίας που χρησιμοποιούνται στην υβριδική 911 Carrera GTS. Η κατασκευή μιας περαιτέρω μονάδας παραγωγής για ενισχυτικές κυψέλες στο Nördlingen, η οποία αποφασίστηκε την άνοιξη του 2024 και ξεκίνησε από την Porsche, θα συνεχιστεί σύμφωνα με το σχέδιο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «η Varta σκοπεύει να αποκτήσει έναν ισχυρό μακροπρόθεσμο συνεργάτη, για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμπορία αυτών των κυττάρων, μέσω της συμμετοχής της Porsche σε αυτήν την επιχειρηματική μονάδα».

Κατά την παρουσίαση των σχεδίων της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Αύγουστο, ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τα Οικονομικά και την Πληροφορική της Porsche AG είπε: «Η Varta και η Porsche συνεργάζονται ήδη στενά, για το θέμα των κυψελών μπαταριών υψηλής απόδοσης. Με την προγραμματισμένη πλειοψηφική εξαγορά του V4Drive, στοχεύουμε να οδηγήσουμε την εταιρεία προς τα εμπρός και θα συμβάλουμε σημαντικά στη διατήρηση βασικών τεχνολογιών στη Γερμανία».

Πηγή: varta-ag.com 

abb_img