Taito: Το ηλεκτρικό πατίνι που τίποτα δεν το σταματά

Tο Taito έχει σχεδιαστεί με τρεις τροχούς, με αδιάβροχη κατασκευή και με ειδικά σχεδιασμένo σύστημα απορρόφησης κραδασμών.

Ακούστε το άρθρο

Αρχικά το Taito σχεδιάστηκε ως μια ιδανική λύση για τις λεγόμενες last mile μετακινήσεις. Για τον λόγο αυτό το Taito έχει σχεδιαστεί με τρεις τροχούς, με αδιάβροχη κατασκευή και με ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα απορρόφησης κραδασμών. Επιπλέον διαθέτει αυτονομία 30 χιλιομέτρων.

Το βάρος του είναι 16 κιλά και είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε τις αστικές μετακινήσεις.

Taito: Για αυτό το ηλεκτρικό πατίνι… τα εμπόδια είναι «παιχνίδι»

Πολλές φορές, τα ηλεκτρικά πατίνια τείνουν να θεωρούνται περισσότερο…ως παιδικά παιχνίδια παρά ως ελαφρά οχήματα. Όμως το Taito θέλει να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αφού μπορεί να διανύσει αποστάσεις 30 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση.

Ουσιαστικά ο σχεδιασμός του με τους τρεις τροχούς, είναι το στοιχείο που του δίνει σταθερότητα και ευελιξία. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο φώτα και χρήσιμες ενδείξεις καθώς και μια εφαρμογή για smartphone που μετατρέπει το τηλέφωνό σε ταμπλό. Ακόμα όταν ο αναβάτης τοποθετεί το τηλέφωνό του στο τιμόνι, εκείνο μπορεί να φορτίσει ασύρματα καθώς οδηγεί.

Άλλωστε το Taito έχει τις δικές του εφαρμογές iOS και Android που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα ή το επίπεδο μπαταρίας.

Η τελική του ταχύτητα μπορεί επίσης να περιοριστεί ψηφιακά ώστε να είναι σύννομη με τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Ενώ διαθέτει παρακολούθηση με GPS και 4G που λειτουργεί και για αντικλεπτικούς σκοπούς.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι e-scooter μπορεί να διανύσει αποστάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμη και πάνω σε χαλίκια και λιθόστρωτα. Άλλωστε διαθέτει ειδική πλατφόρμα απορρόφησης κραδασμών που μπορεί να προσφέρει ομαλή οδήγηση ανεξαρτήτως εδάφους.

Επιπλέον το Taito διαθέτει μια σανίδα από μπαμπού που απορροφά τους κραδασμούς. Έτσι ακόμα και όταν το ηλεκτρικό πατίνι συναντά ανώμαλο έδαφος, ο αναβάτης μπορεί να οδηγεί ανενόχλητος.

Τα χαρακτηριστικά του Taito

Βασικά το e-scooter διαθέτει ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό που έχει μέγιστη ισχύ 1000 W. Με τη μέγιστη φόρτιση, το σκούτερ έχει αυτονομία 30 χιλιομέτρων (δοκιμασμένο με αναβάτη 80 κιλών). Τέλος η μπαταρία χρειάζεται 3 ώρες για να φορτιστεί στην πλήρη χωρητικότητά της.

Συμπληρωματικά το τιμόνι διαθέτει φώτα ενσωματωμένα στα άκρα του και ενσωματωμένη κόρνα. Επιπλέον το Taito έχει προβολέα και φώτα φρένων. Τα φώτα αυτά διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης με τη χρήση ενός πλαισίου με κουμπιά πάνω στο ταμπλό του e-scooter.

Ευρώπη: «Πράσινο φως» στο δρόμο για την ρύθμιση της μικροκινητικότητας 

Είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα πλαισίου και 2 χρώματα σανίδας μπαμπού με επιπλέον επιλογές για προσαρμογή. Η τιμή του είναι 1.750 ευρώ στη σελίδα του στο Indiegogo.

Το ηλεκτρικό σκούτερ έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο Βέλγιο από τους σχεδιαστές François Desmet & Nathan De Baets. Οι παραδόσεις στους πρώτους του ιδιοκτήτες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2022.

abb_img