This is Athens City Festival: Μία γιορτή για την Αθήνα και το ποδήλατο

To ανοιξιάτικο This is Athens City Festival είναι μία γιορτή-θεσμός για την πόλη, ενώ για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει και το ποδήλατο.

Ακούστε το άρθρο

Ο Μάιος καταφθάνει και μαζί του έρχεται και το This is Athens City Festival, το πρώτο ανοιχτό Φεστιβάλ της Αθήνας. Μαζί του φέρνει και το ποδήλατο στους δρόμους της πρωτεύουσας, ως ένα βασικό μέσο κινητικότητας.

Το This is Athens City Festival είναι μία γιορτή για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, με περισσότερες από 100 δράσεις. Οι δράσεις αυτές έχουν να κάνουν τόσο με τον χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας όσο και του αθλητισμού.

Η Kosmoride στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου

Ουσιαστικά για τέσσερις εβδομάδες, από την 1η Μαΐου έως και το τέλος του μήνα, το Φεστιβάλ θα γεμίσει την Αθήνα με ένα κλίμα γιορτής. Καιρός να επιστρέψουμε στην πόλη, ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας.

Το This is Athens City Festival βάζει το ποδήλατο στο προσκήνιο

Στο πλαίσιο των δράσεων, αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους. Ενώ με διάφορες συναυλίες -σε δρόμους, πάρκα και στοές- θα πραγματοποιηθούν θεματικές διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου.

Η ατζέντα του This is Athens City Festival περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα, με έμφαση στις πρωτότυπες δράσεις. Από ένα ψυχαγωγικό ολοήμερο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος μέχρι μία τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης, κάθε εκδήλωση αναδεικνύει ένα διαφορετικό σημείο.

Και οι Αθηναίοι μπορούν να έρθουν σε αυτά τα σημεία με το ποδήλατό τους. Έτσι μια πιο όμορφη εικόνα και ατμόσφαιρα της πόλης μας μοιάζει να είναι προ των πυλών.

Ducati: Νέα e-Bikes για το 2022

«Η Αθήνα επιστρέφει στους ρυθμούς της κι εμείς δημιουργούμε μία γιορτή-θεσμό για την πόλη. Προσκαλούμε τους Αθηναίους και τους επισκέπτες σε αυτό το ανοιχτό, πρότυπο Φεστιβάλ, που θα γίνει στο κέντρο και τις γειτονιές. Το This is Athens City Festival είναι μια δυναμική προσπάθεια προβολής της Αθήνας. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις ΕΔΩ.

abb_img