Το αφεντικό τρελάθηκε: Φορτιστές για όλους από την Tesla!

Η Tesla το δοκίμασε, πέτυχε και το επεκτείνει, ανοίγοντας σταθμούς Superchargers για τους κατόχους όλων των ηλεκτρικών οχημάτων, κάθε μάρκας.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla «τρελάθηκε» και ανοίγει τους ταχυφορτιστές της για όλους. Και αυτό είναι εξαιρετικό νέο! Άλλωστε το δίκτυο φόρτισης είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της αμερικάνικης φίρμας.

Οπότε είναι λογικός ο ενθουσιασμός για τη χρήση του αποκλειστικού δικτύου ταχυφορτιστών της, ακόμη και από μη ιδιοκτήτες Tesla.

Tesla: Νέοι σταθμοί superchargers διαθέσιμοι για όλους!

Η αρχή έγινε στην Ολλανδία

Να θυμίσουμε, ότι πρόσφατα η ο αμερικάνικος κολοσσός προχώρησε σε μία κίνηση που έκανε την αρχή στο συγκεκριμένο «άνοιγμα». Στην Ολλανδία, επέτρεψε τη χρήση του δικτύου των Superchargers για τους κατόχους όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί της Superchargers στη χώρα είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Tesla: Το αφεντικό τρελάθηκε και «ανοίγει» φορτιστές για όλους

Tesla: Φορτιστές για πέντε ακόμα χώρες

Εφόσον το πιλοτικό «άνοιγμα» στην Ολλανδία είχε επιτυχία, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να το επεκτείνει και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Νορβηγία. Ενώ, έγινε γνωστό ότι άλλες πέντε χώρες μπήκαν στην λίστα με τις Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο να τη συμπληρώνουν.

Νέοι ταχυφορτιστές Tesla στην Αταλάντη!

Ωστόσο, η εταιρεία δεν «ανοίγει» απευθείας όλους τους σταθμούς της στις παραπάνω χώρες. Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει αρχικά 15 σταθμούς Superchargers με 158 φορτιστές σε όλη την επικράτεια. Ενώ, στο Βέλγιο όσοι δεν είναι κάτοχοι Tesla θα έχουν δυνατότητα φόρτισης σε 9 σημεία από τα 14 που υπάρχουν συνολικά.

Ο μεγαλύτερος σταθμός με Superchargers πλησιάζει

Τα νέα για την Tesla και τους σταθμούς Superchargers δεν σταματούν εδώ. Αλλάζουμε λοιπόν Ήπειρο και… «ταξιδεύουμε» προς Αμερική, όπου κατασκευάζει τον μεγαλύτερο σταθμό ταχυφορτιστές της. Αναλυτικότερα, το Barstow της Καλιφόρνια, είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον σταθμό, 185 χιλιόμετρα μακριά από το Λος Άντζελες.

Η Tesla ανοίγει τον μεγαλύτερο σταθμό Superchargers στον κόσμο

Όπως αποκάλυψε και ο δήμαρχος της πόλης Paul Cortney, οι εργασίες κατασκευής του κόμβου φόρτισης της μάρκας έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες. Ο συγκεκριμένος σταθμός θα είναι ο μεγαλύτερος στην Αμερική, με τουλάχιστον 100 σημεία φόρτισης.

 

abb_img