Νέοι ταχυφορτιστές Tesla στην Αταλάντη!

Η Tesla τοποθέτησε ταχυφορτιστές στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και αύξησε σε 3 τους σταθμούς φόρτισής της στην Ελλάδα.

Η Tesla αποφάσισε να εμπλουτίσει το δίκτυο με τους ταχυφορτιστές της στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική φίρμα τοποθέτησε ταχυφορτιστές στα ΣΕΑ Αταλάντης της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης εμπίπτει στην προσπάθεια παροχής στους κατόχους των  μοντέλων της, περισσότερων σημείων ανεφοδιασμού. Η είδηση, μάλιστα, έγινε γνωστή μέσα από τις φωτογραφίες των ταχυφορτιστών στην ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο Facebook.

Η Tesla δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για το Cybertruck!

Που θα βρούμε Tesla Superchargers στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα η Tesla έχει ήδη τοποθετήσει Superchargers στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι και στην Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Ψαθόπυργου. Το νεότερο, λοιπόν, σταθμό του δικτύου θα τον βρούμε στα ΣΕΑ Αταλάντης και συγκεκριμένα στο 144,25ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι ταχυφορτιστές βρίσκονται ήδη στο πάρκινγκ των ΣΕΑ και απομένουν ορισμένες τεχνικές εργασίες για την έναρξη της λειτουργίας τους. H ιστοσελίδα της Tesla τοποθετεί την έναρξη λειτουργίας των ταχυφορτιστών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ανάκληση και πάλι για την Τesla λόγω… οθόνης!

Η ισχύς των ταχυφορτιστών και η επέκταση του δικτύου

Οι νέοι ταχυφορτιστές στην Αταλάντη θα έχουν ισχύ 250 kW και θα προφέρουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων σε περίπου 15 λεπτά φόρτισης. Ακόμη, η Tesla έχει ήδη προγραμματίσει τα σημεία εγκατάστασης επιπλέον ταχυφορτιστών. Superchargers, λοιπόν, θα δούμε στη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Ένα Τesla με περιστρεφόμενη οθόνη (;)

Τα ΣΕΑ Αταλάντης

Στρατηγική θα χαρακτήριζε κανείς την κίνηση της Tesla για την τοποθέτηση ταχυφορτιστών στο πάρκινγκ των συγκεκριμένων ΣΕΑ. Υπάρχουν, μάλιστα, ήδη τοποθετημένοι ταχυφορτιστές άλλων εταιρειών, αλλά με τους νέους superchargers, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα απολαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!