Η Tesla ανοίγει τον μεγαλύτερο σταθμό Superchargers στον κόσμο

Ένας νέος σταθμός που ανοίγει στη Γαλλία είναι προς το παρόν ο «μεγαλύτερος σε μήκος σταθμός Supercharger Tesla στον κόσμο».

Η Tesla άνοιξε ένα από τους μεγαλύτερους σταθμούς με Supercharger στον κόσμο σε συνεργασία με μία γαλλική εταιρεία σούπερ μάρκετ.

Ο ρυθμός αύξησης των Superchargers της Tesla οφείλει να είναι κατακόρυφος

Η αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε από τους 23.277 Superchargers σε 2.564 σταθμούς στα τέλη του 2020 σε 31.498 Superchargers σε 3.476 σταθμούς στο τέλος του 2021. Ο ρυθμός αύξησης δηλαδή άγγιξε το 35%.

Ωστόσο, υστερεί ακόμη στο να μπορέσει να καλύψει τον αναγκαίο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις παραδόσεις οχημάτων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 87% την ίδια χρονική περίοδο.

Δικαστικά μπλεξίματα λόγω Autopilot

Επίσης αρχίζει πλέον σταδιακά να επιτρέπει σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, πέραν της Tesla, να φορτίζουν στους σταθμούς της. Και το γεγονός αυτό θα περιπλέξει ενδεχομένως ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Υπολείπεται επίσης των προγραμματικών δηλώσεων του δικού της σχεδίου. Να τριπλασιάσει δηλαδή το δίκτυο Superchargers της μέσα σε δύο χρόνια.

Αυτό είναι το Plan 3 του Έλον Μασκ

Ο νέος Supercharger V3 στο E.Leclerc Beaune

Ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία, πράγματι αναπτύσσει, νέους και μεγαλύτερους σταθμούς με εντυπωσιακό ρυθμό. Και είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σταθμοί έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ένας νέος σταθμός που ανοίγει στη Γαλλία θα είναι, τουλάχιστον για την ώρα, ο «μεγαλύτερος σε μήκος σταθμός Supercharger Tesla στον κόσμο».

Πρόσφατα, η Tesla ξεκίνησε μια συνεργασία με το E.Leclerc, ένα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα, κυκλοφόρησε έναν V3 Supercharger 16 θέσεων στην τοποθεσία E.Leclerc Montauban και έναν V3 Supercharger οκτώ θέσεων στην τοποθεσία E.Leclerc Saint-Gaudens.

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Αυτή την εβδομάδα όμως, η Tesla άνοιξε έναν νέο Supercharger V3 στο E.Leclerc Beaune. Είναι ένας σταθμός 28 θέσεων, ένας πραγματικά μεγάλος σταθμός. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερους στον κόσμο.

Ουσιαστικά έχει διαμορφωθεί, πάνω σε μια μια μεγάλη ευθεία πολλών μέτρων αλλά δεν διαθέτει τις περισσότερες θέσεις φόρτισης που έχουν υπάρξει ποτέ σε αντίστοιχο σταθμό της Tesla. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Quentin Vannier, περιφερειακό διευθυντή της Tesla για την υποδομή φόρτισης στη Γαλλία.

Το «domino effect» της εξάπλωσης των Superchargers της Tesla

Οι επαναλαμβανόμενοι ανά τακτά διαστήματα πάνω στο δρόμο 28 εγκατεστημένοι σταθμοί φόρτισης, δημιουργούν ένα «ιδιότυπο ντόμινο».

Αν και δεν υπάρχει κανένας παραλληλισμός με το ότι ένα ντόμινο πέφτει, τον επιλέγουμε γιατί απλά μοιάζει πολύ σαν εικόνα. Βλέπουμε συνήθως τα πρώτα κομμάτια σε ένα ντόμινο ενώ σε ίσες αποστάσεις υπάρχουν πολλά ακόμα.

Αγγλία: Όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών θα έχουν πρόσβαση σε Superchargers

Ο σταθμός είναι επίσης ένας από τους λίγους στη Γαλλία που είναι ανοιχτός όχι μόνο στους ιδιοκτήτες της Tesla, αλλά και σε όλους τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. Έχουμε άλλωστε γράψει πολλάκις σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα της αμερικάνικης εταιρείας και το άνοιγμα της πρόσβασης στο δίκτυο Superchargers.

Αναμένουμε ότι η Tesla θα συνεχίσει να επιταχύνει την ανάπτυξη των σταθμών Superchargers τους επόμενους μήνες. Ειδικά και με τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιεί η Tesla ώστε να μπορεί να δημιουργεί νέους σταθμούς μέσα σε λίγες ημέρες.

abb_img
spot_img