ADAC Opel e-Rally Junior Team: «Γλυκιά» επιστροφή!

Η ADAC Opel e-Rally Junior Team επανήλθε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Νέων, φιλοδοξώντας να φτάσει στην κορυφή.

Ακούστε το άρθρο

Η ADAC Opel e-Rally Junior Team επέστρεψε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Νέων (Junior European Rally Championship) το 2022. Την προηγούμενη παρουσία της στο θεσμό, θα την χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ενδεικτικά, από το 2015 έως και το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση με ένα Opel Adam R2. Επιπλέον, οι οδηγοί του, που έφεραν την ομάδα στην κορυφή επί τέσσερα συναπτά έτη ήταν οι εξής: Emil Bergkvist (Σουηδία), Marijan Griebel (Γερμανία), Chris Ingram (Αγγλία) και Mārtiņš Sesks (Λετονία).

Το νέο Opel Astra έφτασε στην Ελλάδα!

Προφανώς, η επανάληψη του συγκεκριμένου επιτεύγματος είναι η φιλοδοξία της ομάδας για την επιστροφή της στο πιο σκληρό πρωτάθλημα ράλι για rookies στην Ευρώπη.

Ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport Director δήλωσε:

«Η θέλησή μας να κερδίσουμε, η οποία μας χάρισε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους στο ERC, παραμένει η κινητήρια δύναμη μας. Αλλά ξέρουμε ότι το επίπεδο στο JERC είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για να παλέψεις για τον τίτλο, πρέπει να αποδίδεις κάθε φορά στο 100% και να κάνεις τα λιγότερα δυνατά λάθη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας».

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Με δίδυμο-φωτιά στο τιμόνι

Επιπλέον, το πλήρωμα του Corsa Rally4 είναι από τα πιο ταλαντούχα της διοργάνωσης, με τους Γάλλους Laurent Pellier και Marine Pelamourques. Οι οποίοι μάλιστα ήταν οι νικητές του παρθενικού Opel Corsa-e Rally Cup που έλαβε χώρα πέρυσι στη Γερμανία.

Το έπαθλο για τον 27χρονο οδηγό και την 24χρονη συνοδηγό είναι η συμμετοχή στο φετινό Junior ERC, με το Opel Corsa Rally4. Εφοδιάζεται με τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων, απόδοσης 212 ίππων και 290 Nm ροπής.

Επιπλέον, ο πρώτος αγώνας της σεζόν για το δίδυμο της ADAC Opel e-Rally Cup, ήταν στην άσφαλτο. Και έλαβε χώρα στις Κανάριες Νήσους στην Ισπανία, στις 13-14 Μαΐου. Οι οδηγοί είχαν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα φέρνοντας τη νίκη. Και τερματίζοντας παράλληλα στην 15η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Αναβάθμιση για το ADAC Opel e-Rally Cup 

Αυτό είναι το πρόγραμμα για τους τελευταίους 5 φετινούς αγώνες:

  • 11-12/06 Rally Poland, Mikolajki (χώμα) – Πολωνία
  • 02-03/07 Rally Liepāja, Liepāja (χώμα) – Λετονία
  • 23-24/07 Rally di Roma Capitale, Fiuggi (άσφαλτος) – Ιταλία
  • 27-28/08 Barum Czech Rally Zlín, Zlín (άσφαλτος) – Τσεχία
  • 25-26/09 Προς ανακοίνωση
abb_img