Το ADAC Opel e-Rally Cup αναβαθμίζεται

Το φετινό πρωτάθλημα αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ADAC Opel e-Rally Cup, επεκτείνεται με αγώνες και εκτός Γερμανίας αποκτώντας διεθνές προφίλ.

Ακούστε το άρθρο

Το ADAC Opel eRally Cup περνάει σε άλλο επίπεδο και αποκτά ένα πιο διεθνές προφίλ. Συγκεκριμένα, Το πρώτο πρωτάθλημα αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγινε πέρσι, λαμβάνοντας χώρα στις πίστες της Γερμανίας.

Ωστόσο, μετά την περσινή επιτυχία οι διοργανωτές ήδη προετοιμάζουν πυρετωδώς την φετινή διοργάνωση. Ο στόχος τους είναι διπλός. Πρώτον, προφανώς να είναι το ίδιο επιτυχημένη και δεύτερον περισσότερο γνωστή και εκτός Γερμανίας.

Το Opel Manta επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Για αυτό το λόγο η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα και σε άλλες τρεις χώρες αποκτώντας διεθνές προφίλ. Πιο συγκεκριμένα, σε Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία.

Οδηγοί από όλη την Ευρώπη θα συμμετέχουν στο φετινό ADAC Opel eRally Cup. Οι νεότεροι θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 100.000 ευρώ. Εφόσον τα καταφέρουν θα λάβουν μέρος στο ADAC Opel Rally Junior Team την επόμενη χρονιά. Εκεί θα φιλοξενηθούν σε Opel Corsa Rally4 και θα συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες Ράλι.

Το ADAC Opel e-Rally Cup αναβαθμίζεται

Ο Διευθυντής Motorsport της Opel, Jörg Schrott, δήλωσε:

«Με το ADAC Opel e-Rally Cup, οι μακροχρόνιοι συνεργάτες ADAC και Opel έχουν δημιουργήσει ένα ορόσημο στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Για να συμπληρώσει:

«Η διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη αυτή τη σεζόν, χάρη στο εξαιρετικά ελκυστικό ημερολόγιο και τη λεπτή ρύθμιση της τεχνολογίας.»

Η Opel ηλεκτρίζει το μέλλον της!

Επιπλέον, από τη μεριά του επικεφαλής της ADAC Motorsport, Thomas Voss, σημειώνει:

«Το ADAC Opel e-Rally Cup είναι ένας σημαντικός ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής βιωσιμότητας της ADAC. Η ADAC και η Opel θέλουν να συμβάλουν ενεργά σε αυτόν τον μετασχηματισμό. Το πρώτο ηλεκτρικό Κύπελλο αγώνων ράλι ενιαίου τύπου παγκοσμίως αποδεικνύει ήδη από σήμερα πώς μπορεί να φαντάζει το μέλλον».

Το Opel Corsa e-Rally «ηλεκτρίζει»

H τεχνολογία του Corsa eRally παρουσιάζει εμφανείς βελτιώσεις. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό, διαθέτει ένα αναθεωρημένο κλείδωμα διαφορικού που διασφαλίζει 260 Nm ροπής στην πίστα με την μικρότερη ολίσθηση.

Επίσης, διαθέτει αναβαθμισμένο ηχοσύστημα που αυξάνει την αντίληψη των οδηγών, ενώ προσδίδει ακουστική γοητεία. Και φυσικά απόδοση 136 ίππων.

Τέλος, το πρόγραμμα αγώνων του 2022 είναι το εξής:

6-7 Μαΐου, ADAC Actronics Rally Sulingen* – Γερμανία
20-21 Μαΐου, ELE Rally, Eindhoven – Ολλανδία
10-11 Ιουνίου, ADAC Rally Stemweder Berg*, Lubbecke – Γερμανία
14-16 Ιουλίου, RallyWeiz – Αυστρία
19-20 Αυγούστου, ADAC Saarland-Pfalz Rally*, St. Wendel – Γερμανία
8-10 Σεπτεμβρίου, Rally Mont-Blanc, Morzine – Γαλλία
14-15 Οκτωβρίου, ADAC 3-Städte Rally*, Lower Bavaria – Γερμανία

* Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι

abb_img