Kia EV6: 5 αστέρια στα crash tests του EuroNCAP!

Το Kia EV6 βραβεύτηκε με 5 αστέρια από τον EuroNCAP για την ασφάλεια του, στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης που υπεβλήθη.

Ακούστε το άρθρο

Τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας του Kia EV6 επιβεβαίωσε η υψηλή βαθμολογία του EuroNCAP. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός απέδωσε βαθμολογία 5 αστέρων στο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Kia μετά από εκτεταμένες δοκιμές.

Τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας του Kia EV6

Ο EuroNCAP υπέβαλε σε δοκιμές το Kia EV6 σχετικά με την προστασία των ενήλικων επιβατών, των παιδιών και των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Επιπλέον, αξιολόγησε το όχημα σχετικά με την κατηγορία «υποβοήθηση ασφάλειας», η οποία περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα μιας σειράς τεχνολογιών αποφυγής ατυχημάτων.

EV6: Θρίαμβος στα βραβεία Red Dot!

Η βαθμολογία, λοιπόν, στις ανωτέρω κατηγορίες ήταν η εξής:

  • Προστασία των ενήλικων επιβατών – 90%
  • Πρoστασία των παιδιών – 86%
  • Προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (περιλαμβάνει και τους πεζούς) – 64%
  • «Υποβοήθηση ασφάλειας» – 87%

Kia: Το πρώτο εργοστάσιο για οχήματα ειδικού σκοπού

Η ασφαλής καμπίνα επιβατών

Πολύ θετικά σχόλια συγκέντρωσε το Kia EV6 σχετικά με το χώρο των επιβατών. Συγκεκριμένα, ο χώρος επιβατών παραμένει σταθερός στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και προστατεύει τα γόνατα και το μηριαίο οστό όλων των επιβατών. Επιπλέον, στην περίπτωση σύγκρουσης από πίσω, τα προσκέφαλα και τα μπροστινά καθίσματα έδειξαν καλή προστασία.

Ακόμη, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης, καθώς και στην πιο σοβαρή δοκιμή πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο.

Μάλιστα, το EV6 παρέχει ισχυρή προστασία σε όλες τις βασικές περιοχές του σώματος οδηγού και επιβατών. Αντίστοιχα, στις δοκιμές παιδιών το μοντέλο της Kia προστάτευσε όλες τις κρίσιμες περιοχές των ανδρείκελων, τα οποία αντιπροσωπεύουν παιδιά 6 και 10 ετών.

Το Kia EV6 αρέσει και πουλάει στο έπακρο!

Οι τεχνολογίες υποβοήθησης ασφάλειας

Το Euro NCAP ανέδειξε τρία συστήματα ασφαλείας του Kia EV6, τα οποία συνέβαλαν στη λήψη υψηλής βαθμολογίας και είναι τα εξής:

  • Automatic Emergency Braking (AEB) – άψογη ανταπόκριση έναντι των άλλων οχημάτων κι αποφυγή επιπτώσεων στις περισσότερες δοκιμές.
  • Σύστημα Πέδησης Πολλαπλών Συγκρούσεων (MCB) – αυτόματη ενεργοποίηση φρένων μετά τη σύγκρουση και αποφυγή δευτερευουσών συγκρούσεων.
  • Σύστημα eCall – ειδοποίηση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το νέο Kia Niro EV φουλ ανανεωμένο!

Αερόσακοι και επιπλέον συστήματα του Kia EV6

Το Kia EV6 διαθέτει συνολικά 7 αερόσακους. Φέρει, μάλιστα, έναν κεντρικό πλευρικό αερόσακο, ο οποίος προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό από τη μεταξύ τους σύγκρουση. Ακόμη, όλα τα μοντέλα διαθέτουν συστήματα διαχείρισης ευστάθειας οχημάτων (VSM) και ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του ελέγχου κατά το φρενάρισμα.

Τέλος, η πλατφόρμα E-GMP και η άκαμπτη δομή του αμαξώματος ενίσχυσαν, την υψηλή βαθμολογία του οχήματος.

 

abb_img