ΚΤΕΟ: Υπενθύμιση με SMS για τους «ξεχασιάρηδες»

Ένα SMS θα υπενθυμίζει τον έλεγχο ΚΤΕΟ στους Έλληνες οδηγούς, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακούστε το άρθρο

Μια νέα εφαρμογή θα υπενθυμίζει στους πολίτες τη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ για το αυτοκίνητο τους. Επιπλέον, έως το τέλος του μήνα θα δούμε την ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου, αλλά και την ψηφιακή μορφή της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης. Όλα αυτά τα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο «5ο InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges».

Το δίπλωμα οδήγησης έρχεται στο κινητό!

Προειδοποιητικό SMS για έλεγχο ΚΤΕΟ

Μία νέα εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα στέλνει προειδοποιητικά SMS στους Έλληνες οδηγούς για τη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή στοχεύει στον περιορισμό της αποχής από τους ελέγχους, καθώς και στην τελευταία προειδοποίηση των παραβατών πριν την επιβολή προστίμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτό το SMS θα δούμε αντίστοιχα μηνύματα σχετικά και με την πληρωμή της ασφάλειας των αυτοκινήτων.

ΚΟΚ: Αλλαγές για τα δίκυκλα των διανομέων

Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Αν κάποιος έχει αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, πρέπει να το περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ στα 4 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία. Στη συνέχεια ακολουθεί έλεγχος κάθε 2 χρόνια.

Στη περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας διενέργειας του ελέγχου, ο οδηγός πληρώνει πρόστιμο. Συγκεκριμένα, ο οδηγός πληρώνει πρώτα το πρόστιμο στο ταμείο του ΚΤΕΟ, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Το ύψος του πρόστιμου αυξάνει ανάλογα με την καθυστέρηση:

  • 16 ευρώέως 30 ημέρες
  • 33 ευρώαπό 30 ημέρες
  • 65 ευρώάνω των 6 μηνών

Ακόμη, σε περίπτωση ηλεκτρονικού ελέγχου το πρόστιμο φτάνει τα 150 ευρώ. Τέλος, στην περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία το πρόστιμο αγγίζει τα 400 ευρώ. Ωστόσο, εάν σε 10 ημέρες ο οδηγός προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ, το πρόστιμο κατεβαίνει στα 50 ευρώ.

abb_img