ΑΑΔΕ: Οι αλλαγές που θα ταρακουνήσουν τους ασυνεπείς!

Τα στελέχη της ΑΑΔΕ θα φέρουν μια σειρά από αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας, τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά και όσων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές της ΑΑΔΕ, τρεις τον αριθμό, αφορούν την εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και το ΚΤΕΟ. Σε πρώτη φάση αναμένουμε ένα νέο σύστημα βεβαίωσης των τελών κυκλοφορίας με εφαρμογή κλιμακωτού προστίμου σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησής τους. Η επόμενη αλλαγή αφορά την εφαρμογή ενός αυτόματου μηχανισμού εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων. Ο μηχανισμός αυτός θα εντοπίζει επίσης και όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

ΥΠΕΝ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας για ενεργειακά ζητήματα

Να τελειώνει το θέμα των ανασφάλιστων

Ύψιστης προτεραιότητας είναι ο αυτόματος εντοπισμός και ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων. Χάρη στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ο έλεγχος και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων θα είναι μια αυτόματη διαδικασία. Όσοι ιδιοκτήτες έχουν ανασφάλιστο όχημα θα «τρώνε» πρόστιμο 250 ευρώ. Για να ασφαλιστεί το εν λόγω όχημα θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει η εξόφληση του προστίμου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τότε το πρόστιμο θα φτάνει τα 500 ευρώ. Βέβαια μαζί με το πρόστιμο θα έχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Για την ακρίβεια, αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες, πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Άμεσος εντοπισμός και για ΚΤΕΟ

Ο ίδιος μηχανισμός ελέγχου θα εντοπίζει και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Εδώ το πρόστιμο για τους παραβάτες αγγίζει τα 150 ευρώ. Βέβαια όσους τους «τσιμπήσει» η Τροχαία, τότε το πρόστιμο θα εκτοξευθεί στα 400 ευρώ.

ΔΕΗ blue: Περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης

Κλιμακωτό πρόστιμο για εκπρόθεσμη πληρωμή τελών

Σημαντική αλλαγή θα υπάρξει και σε ότι αφορά το πρόστιμο για την  εκπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Μάλιστα, με το νέο σύστημα όσοι πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μετά την προθεσμία, υπάρχει κλιμακωτό πρόστιμο. Τώρα οι παραβάτες έχουν πρόστιμο το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών, ακόμα και εάν η πληρωμή των τελών καθυστερήσει κατά μια ημέρα. Όμως με το νέο σύστημα το πρόστιμο είναι ανάλογο με το χρόνο καθυστέρησης της εξόφλησης των τελών. Αυτό σημαίνει πως όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη εξόφληση, τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο. Την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου την αναμένουμε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2025.

abb_img
spot_img