Έρχονται οι τεχνίτες… ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Στους τεχνίτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ακούστε το άρθρο

Στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης εστίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπεύθυνος για τις μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών εκπονεί ένα νομοθετικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση με στόχο την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα καλωσορίζει τους τεχνίτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Που να φορτίσω;

Απαραίτητοι οι τεχνίτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ανάπτυξη και η εδραίωση της ηλεκτροκίνησης καθιστά απαραίτητους τους τεχνίτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, ήδη οι αρμόδιοι φορείς έχουν θεσπίσει το πλαίσιο λειτουργίας των συνεργείων επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Service ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει;

Προφανώς, ήρθε η σειρά της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των τεχνιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ουσιαστικά, το αρμόδιο Υπουργείο θα καταρτίσει το πλαίσιο εκπαίδευσης των τεχνιτών και τις προϋποθέσεις για την πιστοποίηση τους.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το λεξικό που θα χρειαστείς!

Αύξηση στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκίνητων

Την εδραίωση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αποτυπώνει η αύξηση των ταξινομήσεων στα ηλεκτρικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, τις 404 ταξινομήσεις του 2019 ακολούθησαν οι 3.594 του 2021. Επιπλέον, για το 2022 μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 2.992 ταξινομήσεις.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Βοηθάει και το ψηφιακό μητρώο φορτιστών

Η ψηφιοποίηση του ηλεκτρονικού μητρώου φορτιστών παρέχει στους οδηγούς τις απαραίτητες πληροφορίες για τη φόρτιση του οχήματος τους. Γνωρίζουν λοιπόν, την τοποθεσία του φορτιστή, το κόστος της φόρτισης και τον τρόπο πληρωμής της υπηρεσίας. Επομένως, η εν λόγω υπηρεσία συμβάλλει στην περαιτέρω εδραίωση της ηλεκτροκίνησης.

Έρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει θεσπίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των συνεργείων για αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα. Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο σημαντικό βήμα. Αφορά, μάλιστα, στους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, μια νέα επαγγελματική κατηγορία με σπουδαίες προοπτικές απασχόλησης στο μέλλον. Επιταχύνουμε, δηλαδή, την κατάρτιση του πλαισίου για την εκπαίδευση των τεχνιτών ηλεκτροκίνησης και τις προϋποθέσεις για την πιστοποίησή τους».

abb_img