Xturismo: Εντυπωσιακή και… ιπτάμενη μοτοσικλέτα

Η Xturismo είναι ιπτάμενη μοτοσικλέτα, εντυπωσιακό hoverbike ή μήπως και τα δύο; Το δημιούργημα της Aerwins είναι μοναδικό!

Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά είδαμε το Xturismo της Aerwins στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μία ιπτάμενη μοτοσικλέτα, η οποία θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με λίγα λόγια, το εν λόγω hoverbike ταράζει τα νερά των εναέριων αστικών μετακινήσεων.

Με το Xturismo… για εναέριες βόλτες!

Xturismo με την υπογραφή της Aerwins

Υπεύθυνη για την κατασκευή του Xturismo είναι η ιαπωνική start-up Aerwins, η οποία είναι χρόνια στο χώρο της κινητικότητας. Μάλιστα, η εταιρεία δημιούργησε ένα hoverbike, το οποίο μοιάζει με μοτοσικλέτα και διαθέτει 4 έλικες.

Ουσιαστικά, θυμίζει ένα τεράστιο drone. Φυσικά, το Xturismo διαθέτει ένα συνδυασμό θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα της Kawasaki. Ζυγίζει 299 κιλά και η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η αυτονομία πτήσης του φτάνει τα 40 λεπτά.

Έρχονται… αεροταξί στη Θεσσαλία μετά το 2026

Παράλληλα, η τιμή του Xturismo αγγίζει τα… 770.000 δολάρια. Μάλιστα, η ιπτάμενη μοτοσικλέτα ήδη κυκλοφορεί στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η εταιρεία ετοιμάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την οποία θα λανσάρει το 2025 στις ΗΠΑ.

Τα ιπτάμενα ταξί eVTOL στην Ελλάδα!

Ένας από τους διοργανωτές της έκθεσης στο Ντιτρόιτ δήλωσε:

«Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία Star Wars χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους. Εννοώ, ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις ένα μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί».

abb_img