Έρχονται… αεροταξί στη Θεσσαλία μετά το 2026

Μετά την Αθήνα, θα δούμε αεροταξί και στη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στα νησιά των Σποράδων, από το 2026 και έπειτα.

Ακούστε το άρθρο

Σε 4 χρόνια θα βλέπουμε στον ελληνικό ουρανό μέχρι και… ιπτάμενα ταξί. Μάλιστα, μετά την Αθήνα θα δούμε αεροταξί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στις Σποράδες. Ουσιαστικά, το όλο εγχείρημα θα αναλάβουν ξένες ιδιωτικές εταιρείες με την απαραίτητη τεχνογνωσία. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ιδανικά για μεταφορές μικρών αποστάσεων.

Τα ιπτάμενα ταξί eVTOL έρχονται στην Ελλάδα!

Πώς λειτουργούν τα ιπτάμενα ταξί

Τα ιπτάμενα ταξί χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους ηλεκτρικές μπαταρίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους αποτελεί η δυνατότητα για κάθετη απογείωση και προσγείωση με μεγάλη ευκολία. Ακόμη, μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 6 άτομα ή φορτίο 650 κιλών. Τα Vertiports είναι τα σημεία προσγείωσης και απογείωσης των αεροταξί και διαθέτουν υποδομές φόρτισης.

Xρηματοδότηση ύψους 153 εκατ. ευρώ για την Volocopter

Αεροταξί τώρα… και στη Θεσσαλία

Μετά την Αθήνα, τα αεροταξί θα πετάξουν προς τη Θεσσαλία και τα νησιά των Σποράδων. Ουσιαστικά, η περιοχή αποτελεί αγορά με σημαντικές προοπτικές λόγω της διασύνδεσης των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με τον Βόλο και το αεροδρόμιο της Nέας Αγχιάλου. Ακόμη, ένα σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος είναι οι Μονές των Μετεώρων.

Aptera Motors: Συνεργασία με την EVE Energy

Η Ελλάδα ευνοεί την ανάπτυξη των αεροταξί

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για την ανάπτυξη επιχειρήσεων αεροταξί λόγω του μεγάλου τουριστικού όγκου. Επιπλέον, το κλίμα της χώρας μας δεν επηρεάζει τις πολύ ευαίσθητες σε χαμηλές θερμοκρασίες μπαταριές των οχημάτων.

Ακόμη, πολλά νησιά δεν διαθέτουν αεροδρόμια, οπότε η λύση των ιπτάμενων ταξί είναι ιδανική για επείγοντα περιστατικά. Τέλος, η ανάπτυξη των αεροταξί θα συμβάλλει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αθήνα.

abb_img