Audi και Μπάγερν Μονάχου 20 χρόνια… συμπαίκτες!

Audi και Μπάγερν Μονάχου γιορτάζουν 20 χρόνια συνεργασίας με την ειδική έκδοση RS e-tron GT FC Bayern Concept.

Ακούστε το άρθρο

Ένα Audi RS e-tron GT στα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου είναι έτοιμο να σκοράρει στην Allianz Arena. Οι δύο εταιρείες συμπληρώνουν 20 χρόνια από τότε που έδωσαν τα χέρια, με την μάρκα να είναι χορηγός της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα και η ομάδα από το Μόναχο, έχουν συνάψει εμπορική συνεργασία από το 2002, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Μάλιστα από το 2011, η μάρκα κατέχει και μετοχές του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Επιπλέον, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των Βαυαρών χρησιμοποιούν τα μοντέλα της φίρμας, ως εταιρικά αυτοκίνητα για την μετακίνησή τους.

Το ηλεκτρικό Audi R8 έχει 700 ίππους!

Στην Allianz Arena θα γιορτάσουν Audi και Μπάγερν Μονάχου

Αμφότερες, αποφάσισαν να το γιορτάσουν παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη έκδοση του Audi RS e-tron GT. Το επετειακό μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του στον αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το πρωτάθλημα της Bundesliga, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στην Allianz Arena.

Πιο συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι της Μπάγερν θα έχουν την ευκαιρία δουν από κοντά το RS e-tron GT, βαμμένο σε κόκκινο και μαύρο χρώμα. Δηλαδή, τα χρώματα της γερμανικής ομάδας.

Στο ειδικής έκδοσης μοντέλο, από το καπό μέχρι και την οροφή, έχουν τοποθετήσει 20 λωρίδες, οι οποίες συμβολίζουν τα 20 χρόνια της συνεργασίας. Μάλιστα, αυτό το γραφικό καταλήγει στο πίσω παρμπρίζ, όπου δεσπόζει το έμβλημα της βαυαρικής ομάδας.

‘Εφτασε η στιγμή για το Audi Q6 e-tron Sportback!

Audi και Μπάγερν Μονάχου, 20 χρόνια…συμπαίκτες!

Λίγα λόγια για το γερμανικό supercar

Το RS e-tron GT είναι ένα ηλεκτρικό τετράθυρο αεροδυναμικό coupe. Έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο τονίζουν τα έντονα μαρσπιέ και το μακρύ του μεταξόνιο. Επίσης, όλο το πίσω μέρος, το διασχίζει μια κινούμενη λωρίδα φωτός.

Για την κίνησή του φροντίζουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν ισχύ που φτάνει τους 600 ίππους και τα 830 Nm ροπής. Χάρη στη λειτουργία boost μπορεί να αποδώσει έως και 646 ίππους. Ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Τέλος, η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα 93,4 kWh, προσφέροντας αυτονομία 472 χιλιόμετρα σε κύκλο WTPL.

abb_img