Θα γίνει ηλεκτρικό το ιστορικό Fiat Barchetta;

Το Fiat Barchetta μετατράπηκε σε ηλεκτρικό από έναν ιδιώτη σχεδιαστή και εμπνέει οποιονδήποτε ασχολείται με τα electromods.

Ακούστε το άρθρο

Τα electromods αποτελούν μετατροπές θρύλων της αυτοκίνησης σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με σύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα ηλεκτροκίνησης. Μία τέτοια πρόταση αποτελεί και το σχέδιο του Marco Maltese για το «ηλεκτρικό» Fiat Barchetta. Μάλιστα, τα σχέδια που κυκλοφόρησαν αποκαλύπτουν ότι ο σχεδιαστής διατήρησε αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του θρυλικού Barchetta.

Fiat: Το εργοστάσιο του Mirafiori επιταχύνει ηλεκτρικά!

Θα γίνει ηλεκτρικό το Fiat Barchetta;

Ένα… ηλεκτρικό Fiat Barchetta

Το εγχείρημα του Maltese δεν έχει καμία σχέση με τη Fiat, ούτε έχει λάβει κάποια έγκριση. Μάλιστα, το σχέδιο παρουσιάζει αναλλοίωτη την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου και προσθέτει κάποιες σύγχρονες λεπτομέρειες. Ως βάση για το σκίτσο του, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε την πρώτη γενιά του Fiat Barchetta, η οποία μεσουρανούσε μεταξύ 1995 και 2003.

Ξεχωρίζουν οι πιο καθαρές γραμμές στους προφυλακτήρες και οι αεροδυναμικές τους προεκτάσεις. Επιπλέον, οι ζάντες είναι μεγαλύτερες και κρύβουν δαγκάνες φρένων σε κίτρινο χρώμα. Ακόμη, ο σχεδιαστής τοποθέτησε σύγχρονα LED φωτιστικά σώματα. Τέλος, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τα εκτεταμένα προς τα πίσω καλύμματα των roll-bars στα προσκέφαλα των επιβατών.

H Fiat έχει σχέδιο… ηλεκτρικό!

Θα γίνει ηλεκτρικό το Fiat Barchetta;

Παράλληλα, στο εσωτερικό του Barchetta ξεχωρίζει η εισαγωγή ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων, καθώς και μιας οθόνης πολυμέσων. Ακόμη, οι αεραγωγοί είναι μεταλλικοί, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Τέλος, δεν γνωρίζουμε το υλικό της οροφής, καθώς το μοντέλο είναι ανοιχτό σε όλα τα σκίτσα.

Τα Fiat Doblo και E-Doblo στο… μικροσκόπιο επαγγελματιών!

Ο Maltese προβλέπει την τοποθέτηση των μπαταριών στο δάπεδο ανάμεσα στους 2 άξονες του αυτοκινήτου. Μάλιστα, στον πίσω άξονα τοποθέτησε τον ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 237 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ο πιο πιστός φίλος της Fiat απέκτησε το ηλεκτρικό 500e!

Το Fiat Barchetta είχε αέρα ελληνικό

Το Fiat Barchetta αποτελούσε τον πρόγονο του 124 Spider και το είδαμε για πρώτη φορά το 1995 ως ανταγωνιστή της Mazda MX-5. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ελληνικό χαρακτήρα, καθώς το σχεδίασε ο Ανδρέας Ζαπατίνας. Τέλος, κυκλοφορήσαν 56.000 αντίτυπα του θρυλικού μοντέλου.

abb_img