Τα Fiat Doblo και E-Doblo στο… μικροσκόπιο επαγγελματιών!

Τα νέα Fiat Doblo και E-Doblo παρουσιάστηκαν μέσα από τη ματιά επαγγελματιών και μας προσφέρουν 3 πραγματικές ιστορίες καινοτομίας.

Η Fiat Professional επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για την παρουσίαση των νέων Doblo και E-Doblo. Συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα κάλεσε τρεις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να χρησιμοποιήσουν πρώτες τα νέα επαγγελματικά οχήματα.

Μάλιστα, τα προϊόντα των εταιρειών με τα 2 νέα μοντέλα, τα συνδέει η μέγιστη αποδοτικότητα και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων με τον βέλτιστο τρόπο.

Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις αναζητούν τον εξοπλισμό που θα υποστηρίξει την ευαισθησία τους προς το περιβάλλον. Ειδικότερα, το E-Doblo καλύπτει αυτή την ανάγκη, καθώς προσφέρει μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θορύβου.

Ο πιο πιστός φίλος της Fiat απέκτησε το ηλεκτρικό 500e!

Τα νέα Fiat Doblo και E-Doblo

Τα νέα Fiat Doblo και E-Doblo αποτελούν την πέμπτη γενιά του επαγγελματικού μοντέλου Doblo. Προσφέρουν λοιπόν, κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, χωρητικότητας, αλλά και ευελιξίας, ενώ είναι ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Μάλιστα, το E-Doblo αποτελεί το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της ιταλικής φίρμας.

Η επιβατική έκδοση θα κυκλοφορήσει ως 100% ηλεκτρικό όχημα, ενώ η έκδοση Van θα είναι διαθέσιμη και με θερμικό κινητήρα. Τέλος, μέσα στο προσεχές διάστημα θα τα δούμε και στην ελληνική αγορά.

Το Fiat 500e εντυπωσίασε στο Green NCAP

Η ματιά της Miomojo

Η Miomojo ως εταιρεία μόδας σχεδιάζει και κατασκευάζει τσάντες και αξεσουάρ από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Χρησιμοποιεί δηλαδή, ανακυκλωμένα υφάσματα, vegan δέρματα και οργανικά υλικά.

Μάλιστα, ξεχωρίζουν τα προϊόντα που κατασκευάζει από κάκτο, καλαμπόκι ή ακόμα και από φλούδες μήλων. Η εταιρεία συνδυάζει τις «πράσινες» πρώτες ύλες με το κορυφαίο φινίρισμα και χρησιμοποιεί τα νέα Doblo και E-Doblo με τον ακόλουθο τρόπο:

Test Drive || Fiat 500e: Το ακαταμάχητο ηλεκτρικό!

Η περίπτωση της Ricehouse

Η Ιταλία είναι διάσημη και για την παραγωγή εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ρυζιού, το οποίο αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για τα ριζότο. Το 2016, η αρχιτέκτονας Tiziana Monterisi και ο σύζυγος της, Alessio Colombo δημιούργησαν την Ricehouse.

Αξιοποιήσαν τα παραπροϊόντα από την επεξεργασία ρυζιού και δημιούργησαν οικοδομικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, προσφέρουν και υψηλά επίπεδα μόνωσης και αντοχής. Τέλος, στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε τη σχέση της Ricehouse με τα νέα Fiat Doblo και E-Doblo:

Fiat 500e: Ακόμη πιο προσιτό με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Τι παίζει με τη Fili Pari και τα Fiat Doblo και E-Doblo;

Στη Fili Pari αξιοποιούν όλα εκείνα τα κομμάτια από μάρμαρο, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις συνηθισμένες χρήσεις. Μάλιστα, δύο Ιταλίδες μέσω μιας έξυπνης τεχνικής παράγουν υφάσματα, από αυτά τα φαινομενικά άχρηστα υλικά.

Τα ρούχα που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και έχουν ενδιαφέρουσες μηχανικές ιδιότητες. Είναι για παράδειγμα αδιάβροχα. Τα «μαρμάρινα» ιταλικά ρούχα ταίριαξαν απόλυτα με τα νέα Doblo και E-Doblo ως εξής:

abb_img
spot_img