Συνεργασία Foxconn – Fisker για τη δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων

Ακούστε το άρθρο

Η Foxconn Technology Group, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών και παραγωγής των iPhone, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την εταιρεία Fisker για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το έργο στο οποίο θα συνεργαστούν οι δύο εταιρείες ονομάζεται PEAR (Personal Electric Automotive Revolution).

Η Fisker, με έδρα την Καλιφόρνια ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Henrik Fisker και ήδη σε συνεργασία με την εταιρεία Magna αναμένεται να κατασκευάσουν έως το τέλος του 2022 το ηλεκτρικό SUV Fisker Ocean.

Παρόμοια συμφωνία έγινε και με την Foxconn, καθώς οι δυο αυτές εταιρείες ανακοίνωσαν μέσω ενός κοινού δελτίου τύπου την συνεργασία τους.

Οι δυο εταιρείες κυκλοφόρησαν λίγες λεπτομέρειες για το νέο αυτό αυτοκίνητο, ανακοινώνοντας ότι το κόστος του νέου αυτού μοντέλου θα είναι λιγότερο από 30.000 δολάρια και θα είναι ιδανικό για αστικές μετακινήσεις.

Fisker

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Τεχνολογίας της Foxconn, Young-way Liu δήλωσε ότι θα χρειαστούν μόνο 1 χρόνο για την παραγωγή του οχήματος– από την έρευνα και την ανάπτυξη έως την παραγωγή, μειώνοντας τον μισό από τον παραδοσιακό χρόνο που απαιτείται για να φτάσει ένα νέο όχημα στην αγορά.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Foxconn αποκάλυψε μια πλατφόρμα βασισμένη σε λογισμικό για EV που ονομαζόταν «σύστημα Android της βιομηχανίας EV», με την ελπίδα ότι αυτοβιομηχανίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός «ανοιχτού οικοσυστήματος που καθορίζεται από λογισμικό» για την παραγωγή EV.

Παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού είναι σε θέση να υποστηρίξουν το Project PEAR, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη παράδοση chipsets και ημιαγωγών.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργασία ανάμεσα σε Uber και Arrival για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος ride-hailing

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί σε μια νέα ελαφριά πλατφόρμα που ονομάζεται FP28 και αξιοποιεί την τεχνολογική τεχνογνωσία από κάθε εταιρεία. Ένα σχέδιο του αυτοκινήτου είναι ήδη δημοσιευμένο.

Ο σχεδιασμός, η μηχανική, η αγορά και η κατασκευή θα συντονίζονται όλα μέσω ενός κοινού γραφείου διαχείρισης, πιθανότατα στο Ουισκόνσιν στις Η.Π.Α.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να παράγουν περισσότερα από 250,000 οχήματα ετησίως με την παραγωγή να ξεκινά μέχρι το τέλος του 2023. Το μοντέλο θα προσφερθεί στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα και την Ινδία.

abb_img