Μαύρα σύννεφα για την Fisker

Η Fisker προσπαθεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, λόγω και δεύτερης χρεωκοπίας, έτσι ώστε να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

Ακούστε το άρθρο

Η Fisker αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έλλειψη ενδύσεων προς αυτήν. Έτσι, τα στελέχη της αποφάσισαν να εκποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της. Σε αυτά περιλαμβάνονται και χιλιάδες αμιγώς ηλεκτρικά Ocean τα οποία έχουν κατασκευαστεί αλλά δεν βρήκαν αγοραστή.

Κάποια από αυτά τα οποία έχουν πρόβλημα με το λογισμικό, πωλούνται μόλις για 2.500 δολάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο οι άνθρωποι της Fisker έχουν αιτηθεί στο δικαστήριο να πωληθούν 3.231 Ocean στην American Lease, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Μαύρα σύννεφα για την Fisker

Η τιμή των αυτοκινήτων αυτών έχει οριστεί στα 16.500 δολάρια όταν η τιμή καταλόγου πριν από λίγο καιρό, ξεκινούσε από τα 38.999 δολάρια. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των πιστωτών της εταιρείας.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της εταιρείας που αναγκάστηκε να δηλώσει χρεωκοπία καθώς το ίδιο είχε συμβεί το 2013, με την Fisker Automotive, όπως ονομαζόταν τότε.

Εκείνη τη χρονιά o τυφώνας Sandy έπληξε τις ΗΠΑ και μεταξύ άλλων κατέστρεψε και μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών της και των αυτοκινήτων της, προκαλώντας ζημιές ύψους 30.000.000 δολαρίων και εξαναγκάζοντάς την να πάψει τη δραστηριότητά της.

Έτσι το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, η Fisker Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης καθώς ο Χένρικ Φίσκερ, o ιδρυτής της, απέτυχε ξανά να εκπληρώσει το επιχειρηματικό όνειρό του.

 

abb_img