Το Candela C-8 έχει «καρδιά»… Polestar!

Η Polestar συνεργάζεται με την Candela, προμηθεύοντας την με τον ηλεκτροκινητήρα και όχι μόνο, για το ταχύπλοο C-8.

Ακούστε το άρθρο

H Polestar έβαλε πλώρη για νέα… θαλάσσια μονοπάτια, προσφέροντας την ηλεκτρική τεχνολογία της σε έναν διαφορετικό κλάδο από αυτόν του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύναψε συνεργασία με την επίσης σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών σκαφών Candela.

Η ανακοίνωση για την εν λόγω συνεργασία έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Πέντε μήνες μετά παίρνει σάρκα και οστά. Ειδικότερα, η Polestar προμηθεύει την Candela με το ηλεκτρικό μοτέρ, τις μπαταρίες και το κύκλωμα φόρτισης που εφοδιάζει τα οχήματά της. Η δεύτερη με τη σειρά της, εφοδιάζει με αυτά το ηλεκτρικό ταχύπλοο C-8. Έτσι, πλέον έχουμε το Candela C-8 «powered by Polestar».

Τα υδροπτέρυγα της Candela με μπαταρίες Polestar

Πιο γρήγορο το Candela C-8 «powered by Polestar»

Το νέο ηλεκτρικό ταχύπλοο χρησιμοποιεί το ίδιο πακέτο μπαταριών 69 kWh και την τεχνολογία φόρτισης συνεχούς ρεύματος με τον μονό κινητήρα σειράς Polestar 2. Η αυτονομία του φτάνει τα 57 ναυτικά μίλια με μία φόρτιση, με ταχύτητα πλεύσης 22 κόμβων. Δηλαδή, με εύρος ταχύτητας 2-3 φορές μεγαλύτερη από τα συμβατικά ηλεκτρικά ταχύπλοα.

Επιπλέον, το C-8 διαθέτει πτυσσόμενα υδροπτερύγια που αναλαμβάνουν να προστατεύουν την καρίνα σε ρηχά νερά. Αυτά, σε υψηλές ταχύτητες ανοίγουν, υπερυψώνοντας το σκάφος πάνω από την επιφάνεια του νερού. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουν τις τριβές και αυξάνουν την αποδοτικότητα.

Candela P-8 Voyager: Ένα σκάφος έτοιμο για… πτήσεις!

Σε τρεις διαμορφώσεις οροφής

Επιπλέον, σύμφωνα με την Candela, το C-8 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οροφής. Φυσικά, αναλόγως τον σκοπό χρήσης και τις ανάγκες προστασίας των επιβατών από τις καιρικές συνθήκες. Ακόμη, στο σκάφος υπάρχει μία καμπίνα, η οποία είναι κάτω από το κόκπιτ, όπου μπορούν να μείνουν μέχρι δύο ενήλικες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, δήλωσε:

«Η κοινή χρήση τεχνογνωσίας για τις μπαταρίες και τη μηχανική οχημάτων με την Candela θα βοηθήσει στην επίτευξη του κοινού μας στόχου για μετάβαση σε ένα μέλλον όπου όλες οι μορφές μεταφοράς είναι βιώσιμες».

Τέλος, η τιμή για το βασικό μοντέλο C-8 ξεκινά από τα 330.000 ευρώ. Το εν λόγω ηλεκτρικό ταχύπλοο θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά, το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

abb_img