Τα υδροπτέρυγα της Candela με μπαταρίες Polestar

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής σκαφών Candela θα εφοδιάζει τα υδροπτέρυγά της με μπαταρίες από την Polestar.

Polestar και Candela συνάπτουν συμφωνία για την κατασκευή των υδροπτέρυγων της δεύτερης. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία κατασκευής σκαφών Candela θα εφοδιάζει τα υδροπτέρυγά της με μπαταρίες προερχόμενες από την επίσης σουηδική Polestar.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Candela, Gustav Hasselkog ανέφερε για την επικείμενη συνεργασία:

«H Polestar είναι ο απόλυτος συνεργάτης για εμάς. H ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ ο τομέας της ναυτιλίας έχει μείνει πίσω.

Το πάντρεμα της αποτελεσματικής τεχνολογίας υδροπτέρυγων μας με μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας από την Polestar σημαίνει ότι μπορούμε να επιταχύνουμε τη μαζική υιοθέτηση ηλεκτρικών σκαφών στην αγορά από κοινού».

Candela P-8 Voyager: Ένα σκάφος έτοιμο για… πτήσεις!

­Τα σκάφη της Candela φιλικά προς το περιβάλλον

Τα μηχανοκίνητα σκάφη της Candela χρησιμοποιούν υδροπτέρυγα ελεγχόμενα από υπολογιστή. Αυτά λειτουργούν σαν ένα φτερό μέσα στο νερό ανυψώνοντας τη δομή του σκάφους έξω από αυτό. Έτσι, υπάρχει λιγότερη αντίσταση, η οποία επιτρέπει στα εν λόγω σκάφη να χρησιμοποιούν έως και 80% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με ένα παραδοσιακό μηχανοκίνητο σκάφος.

Προφανώς, τα σκάφη της Candela παράγουν μηδενικούς ρύπους και ελάχιστο θόρυβο αφού είναι ηλεκτρικά. Επιπλέον, το γεγονός ότι η γάστρα, δηλαδή η «κοιλιά» του σκάφους, είναι έξω από το νερό καθιστά την κίνηση εξαιρετικά άνετη για τους επιβάτες, καθώς δέχονται λιγότερα χτυπήματα όταν περνούν πάνω από μικρά κύματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, αναφέρει:

«Με συναρπάζει το γεγονός ότι τα σκάφη του Candela γλιστρούν κομψά και αποτελεσματικά μέσα, ή καλύτερα πάνω από το νερό, εκπληκτική απόδειξη της εξαιρετικής αισθητικής και των εμπειριών που μπορεί να δημιουργήσει η σύγχρονη, βιώσιμη τεχνολογία».

Το Polestar O2 οδεύει προς την παραγωγή του

Candela και Polestar ετοιμάζουν πολλά για το μέλλον

Τέλος, η Candela θα είναι ο τρίτος πελάτης της Polestar για μπαταρίες και συστήματα φόρτισης. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες. Αμφότερες δεσμεύονται να εξελίξουν τα προϊόντα τους και να τα βάλουν σε παραγωγή, για να πέσει σημαντικά το κόστος.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!