Η Hertz «ηλεκτρίζει» την Uber και στην Ευρώπη

Η Hertz θα προμηθεύσει την Uber με 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε από τις 2 εταιρείες.

Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση της συνεργασίας τους προχώρησαν Hertz και Uber, για τις χώρες της Ευρώπης. Έπειτα από τις ΗΠΑ, τώρα οι δύο εταιρείες θα «γεμίζουν» τους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου με 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, η Hertz θα προμηθεύσει στην Uber τον στόλο αυτό για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με ορίζοντα το 2025.

Μάλιστα, η συνεργασία τους στη Βόρεια Αμερική έχει ήδη ωφελήσει δεκάδες χιλιάδες οδηγούς στην πλατφόρμα Uber. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει ένα μοντέλο της Tesla μέσω αυτού του προγράμματος.

Έτσι, έχουν γίνει πραγματικότητα μέχρι στιγμής περισσότερα από 24 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά ταξίδια και πάνω από 418 εκατομμύρια ηλεκτρικά χιλιόμετρα. Επιπλέον, στην πλατφόρμα της Uber θα υπάρχει μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, όπως μοντέλα Tesla Model 3 και Polestar 2.

Hertz: Τεράστια παραγγελία ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Η Hertz «ηλεκτρίζει» την Uber και στην Ευρώπη

Οι βασικοί στόχοι της Hertz και της Uber

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αποσκοπεί σε δύο τομείς. Αρχικά, στην επιθυμία της Hertz να δημιουργήσει ένα από τους μεγαλύτερους στόλους ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών οχημάτων στο κόσμο. Έπειτα, αποτελεί κορυφαία δέσμευση της Uber να γίνει μία πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Η ευρωπαϊκή επέκταση της συνεργασίας θα ξεκινήσει στη βάση της Hertz Europe στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2023. Προφανώς, στόχος της είναι να επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Σημαντική συνεργασία μεταξύ Hertz και Polestar

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Stephen Scherr, εστίασε στα οφέλη της ηλεκτροκίνησης:

«Η Hertz επιταχύνει την προσπάθεια προς τη βιωσιμότητα και η συνεργασία μας με την Uber προωθεί σημαντικά αυτόν τον στόχο. Κάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέσιμα στους οδηγούς που μοιράζονται το αυτοκίνητο, αρχικά συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης».

«Καθώς η Hertz επενδύει για να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, η συνεργασία μας με την Uber θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Stephen Scherr.

Uber: Αμιγώς ηλεκτρική από το 2030!

Η Hertz «ηλεκτρίζει» την Uber και στην Ευρώπη
Αριστερά ο CEO της Hertz, Stephen Scherr και δεξιά ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi.

Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, στοχεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της εταιρείας έως το 2030:

«Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο επείγουσα παγκόσμια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και τώρα είναι η ώρα να επιταχυνθούμε. Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Hertz στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τη μετάβασή μας σε μηδενικές εκπομπές. Επιπλέον, θα βοηθήσει τους οδηγούς να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να καθαρίσουν τις αστικές συγκοινωνίες. Στόχος μας είναι να γίνουμε 100% ηλεκτρική πλατφόρμα σε όλη την Ευρώπη έως το 2030».

abb_img